Listelerin açıklanmasının ardından gerek sokaklarda gerekse sosyal medyada çalışmalar hız kazandı. Herkes partisinin adayının daha ön planda olması için yoğun çaba harcıyor. Peki Denizli’de durum nasıl? Geçen dönem 8 vekil çıkaran Denizli, bu kez 7 vekil yollayacak Ankara’ya. Nasıl dağılacak bu vekiller? Son seçim sonuçlar eşliğinde yorum yapalım ya da bazı kehanetlerde bulunalım.

7 milletvekilinin dağılımıyla ilgili parametreler her an değişebilir. Cumhurbaşkanı seçimlerine endeksli oylar atılmayabilir. Örneği Muharrem İnce’ye oy atıp CHP ya da İyi Parti’ye oylar atılabilir. Biz bu işin bizcesini yazalım.

AK Parti, aynı isimlerle yola devam kararı aldı. 4.sıraya koyduğu Ekrem Başer’in çalışması 4.vekilliği çıkarmaya yeter mi? Geçtiğimiz seçim 8 vekilden 4’ü alınırken bu kez bu sayının 3 olacağını düşünüyorum. Yani AK Parti açısından vekillerin değişmeyeceği bir seçim görülüyor. Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök yeni dönemde mecliste göreceğimiz isimler olacak.

CHP, geçen seçimin ardından en çok sıkıntı yaşayan parti oldu. Kazım Arslan’ın vefatı, Teoman Sancar’ın istifasıyla 1 vekilliği kalan CHP, yine 3 vekillik için çaba gösterecek. Ancak bu kez işi hiç kolay değil. 7 vekilliğe düşmesi Denizli’nin CHP’yi de etkileyecek. 2 vekillik garanti diyebiliriz. Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı, Denizli’ni vekilleri olarak mecliste yerine alacak.

İYİ Parti, ilk defa girdiği seçimin ardından Denizli’de ülke genelinin ortalamasının üstünde oy almış ve Yasin Öztürk’ü meclise göndermişti. Bu seçimde 2.sıraya koyduğu İbrahim Şenel ile birlikte bir vekil daha çıkarmak isteyen İYİ Parti’nin çok çalışması gerekecek. 2018 seçimlerinde aldığı oyların yarısı kadar daha alması gerekecek İYİ Parti’nin bunu ne kadar başaracağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yasin Öztürk’ü yeniden mecliste göreceğimiz ise kesin…

MHP geçen seçim Denizli’de vekil çıkaramamıştı. Vekil listesine bakıldığında bu durumun değişmeme ihtimali kuvvetli olmakla birlikte, yeni seçim sistemi nedeniyle 1 vekil çıkarma şansı da olabilir. Ancak ben kalan son 1 vekillin CHP’nin 3.sıra adayı Sema Silkin Ün ya da İYİ Parti’nin 2.sıra adayı İbrahim Şenel olma ihtimalini daha yüksek görüyorum. Siyasette 24 saat uzun derler. Bakalım önümüzdeki 1 ay boyunca neler değişecek ve bizim öngörülerimizin ne kadarı gerçek olacak. Tüm vekil adaylarına başarılar diliyorum.