Son günlerde gelen zamların ardından ekonomik sıkışma giderek arttı. Özellikle benzin ve mazota gelen zamla birlikte ulaşımdan, gıdaya ve her sektörde zam yağmuru başladı. Yüksek seviyede artan memur, işçi maaşları da bu gelen zamlarla birlikte eridi.

Açık konuşmak gerekirse ben ekonomiden çok anlamam. Ekonomist değilim! Pandemi ve deprem gibi fazladan gelen yüklerin farkında olduğum gibi, dünyanın ekonomik sisteminin dışında hareket etmenin, kur korumalı mevduat girişiminin ve daha nicesinin bugün yaşadığımız sıkıntılar olduğunu düşünüyorum

Mevzu benim açımdan zamlar değil. Mevzu, zamları kimin yaptığının bilinmemesi!

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Normal bir ülkede zamları mevcut iktidar yapar. Ancak bizim ülkemizde zamları yapanın bilinmediği bir dönemden geçiyoruz.

Gece yarısı gelen zamların ardından sabah toplumda oluşan büyük infialin sonucunda aralarında eski ve yeni milletvekillerinin, belediye başkanlarının, gazetecilerin olduğu bir kesim yapılan zamlardan ziyade açıklamanın 15 Temmuz gecesi yapılmasını ve bu zamları yapanların açığa çıkarılmasını istiyordu!

Kim yapmıştı ki bu zamları?

Dış güçler, Fetö, İsrail, İlluminati, ABD derin devleti, bizi kıskanan Almanya…Bu zammı tüm dünyada olduğu gibi iktidar yapmış olamazdı! Mutlaka bir kumpas vardı. Bay Kemal yüzünden oldu diyen de vardı ama küçük bir azınlıktı onlar. Bay Kemal pek ortada yoktu ne zamandır!

İnsanı ahmak yerine koyan bu kafalar aslında ahmak insanlar değil. Hepsi bu şekilde hedef saptırarak, suyu bulandırarak amaçlarına ulaşıyor. Oy alınan kesimden ne kadar insanı kandırabilirse o kadar kardı! Yoksa bu zamların altında Cumhurbaşkanının imzası olduğunu ve kötü ekonomik yönetim yüzünden bu hale geldiğimizi anlayanlar artarsa maazallah tüm büyü bozulur!