AK parti Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilen Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, ilk günden gündem olmaya ve oluşturmaya başladı. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde daha önce de söylediği gibi Büyükşehir başta olmak üzere tüm yerel yönetimleri almak istediklerini söyledi. Peki bu ne kadar gerçekçi?

Her geçen gün değişen parametrelere bakarak neyin nasıl olacağını kestirmenin zor olacağı bir seçime doğru gidiyoruz. Millet ittifakının dağılmasıyla birlikte Cumhur ittifakının birçok yerde daha öne geçtiğini söylemek mümkün. Ancak halkın seçimlerde oy kullanırken nasıl bir ittifak yapacağını kestirmekte zorlanıyorum açıkçası. İktidara kaybettirmek için en güçlü adaya doğru bir yönelme söz konusu da olabilir gibi geliyor.

Cumhur ittifakı ne kadar tek yürek halinde girecek bu seçime, ondan da emin değilim. AK Parti ve MHP, genel merkez yöneticileri tek liste halinde girmek isteğinde olduklarını belirtirken, özellikle AK Parti kısmında belli huzursuzluğun olduğu gözleniyor.

Gerek genel merkez yöneticileri, gerekse yereldeki yöneticiler Millet ittifakının dağıldığı bir atmosferde herkesin kendi başına girmesinin partileri açısından daha avantajlı olacağını düşünüyor. Ancak MHP’den vazgeçilmesi halinde karşılaşılacak kayıpların bedelini ödemeye kimse şimdilik pek yanaşmıyor. Bu konuda son sözü genel başkanlar Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin söylemesi bekleniyor.

Denizli’de 20’de 20 yapmak imkânsız aslında. Ancak bu iddiayı ortaya koyan Zeybekci’nin amacı da partisini bir arada tutarak yerel seçim öncesi motivasyonu arttırmak. Rakiplerinin dağınık durumda olduğu fırsatını değerlendirerek en üst düzeyde bu durumdan faydalanmak istiyor. Muhalefet ise henüz Cumhurbaşkanlığı seçiminin şokunu atlamadı.

Seçime 6 ay var ve o zamana dek çok şeyler değişecek. Adaylar, ittifaklar, birleşmeler, ayrılıklar ve daha fazlası. Daha sağlıklı değerlendirmeler için biraz daha beklemek gerekiyor.