Denizlispor, 2.Lig’e düştüğü gün herkes şu sözlerle mırıldanmaya başladı sokaklarda: ‘Bu takım amatöre gider.’

Gidişat gerçekten de o yöndeydi. Neredeyse altyapı dışında oyuncusu elinde kalmayan, borcu çok fazla olan ve toparlanma emaresi göstermeyen bir kulüptü artık Denizlispor!

Bunu düşünmeyen birileri vardı. Birçok şeyini kaybetmiş Denizlispor’un başına gelmeyi kimse kabul etmiyordu. Bir ‘deli’ çıktı daha sonra. Adı Bülent Ertuğrul. Ne paraya baktı ne de başka bir şeye. Tek bir şeye güveniyordu. İnanmaya! İnanmaya ve çok çalışmaya.

Çok konuşmadı. Sadece işine odaklandı. Sabah 6’da daha Denizli horozları bile ötmeden kalktı. Oyuncularını örnek olmak istiyordu. Oyuncuları 2 çalışıyorsa o 4 çalışacaktı. Bir şehrin tüm yükü omuzlarına yüklenmişti. Kimseleri yoktu artık! Ne para babaları uğruyordu ne de birileri sezon açılışında baklava ikram ediyordu eski günlerdeki gibi…

İnandı Bülent Hoca. Herkesin gittiği yerde o kaldı. Yazar Nihat Genç şöyle diyordu bir kitabında: ‘’ Toplar yenilir, ordular yenilir, nükleer bombalar yenilir. Yenilmeyen tek şey inançtır, haklı olduğuna inanmaktır. Haklıysanız, yer gök, dağ taş, kuşlar kayalar, ruhlar, öte âlemler, annen baban, ataların herkes senin yanında savaşa girer. Öteler-buralar, tabiat-denizler seninle bu ölüm kalım savaşına girer ve kimse seni durduramaz!’’

Ölüm kalım savaşında yanına inancını alan Bülent Hoca geride kalan haftalarda gençlere inanmanın, çok çalışmanın karşılığını alıyor. Karşısında toplar, ordular, para babaları var ancak o askerleriyle son mühimmatına kadar savaşmaya kararlı. Belki yenilecek, belki kaybedecek ama asla teslim olmayacak.

Çünkü inanıyor genç çocuklara.

Çünkü inanıyor Denizlispor’a!

Bu saatten sonra istiyorsa geride kalan tüm maçlarını kaybetsin. Tüm maçlarda sıkıntı yaşasın. Sezon öncesinden bugüne kadar hepimize çok güzel bir ders verdi Bülent Hoca, herkes çekip gittiği yerde kalarak. İnancınızla, çalışmanızla, isteğinizle bir şeyler başarılacaksa bunu ancak hayalleri olanlar yapar!

Bülent hoca ve ekibine Denizli’nin büyük bir teşekkür borcu var!