Görev geldiği günden itibaren imza attığı birçok kararla tepki çeken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yeni bir tartışma yaratacak yeni bir karara daha imza attı. Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre Çavuşoğlu, genç, yaşlı ve çocukların Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiği kurslara için yerlerini boşaltma talimatı verdiği ortaya çıktı. Denizli Büyükşehir Belediye eski Başkanı Osman Zolan döneminde mahallelerde açılan sosyal etkinlik merkezlerinde, etüt çalışmaları bitince, bir bölüm kuran kursları olarak kullanılmaya başlanmıştı.

Yaklaşık 7 yıldır süren bu uygulama, Büyükşehir Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından alınan karar ile sona erdirildi. 2017'den bu yana sosyal etkinlik merkezlerinde faaliyet gösteren Kur'an kursları, Çavuşoğlu'nun talimatı ile tek tek kapatılmaya başlandı. Kur'an Kursu yetkilileri, gelen görevlilere gerekçe sorduklarında ise, tasarruf tedbirleri ve Belediye'nin yeni taşınmaz edinemediği için söz konusu binaya ihtiyaç duyduğu yönünde bir cevap aldı.

Talimat sonrası sosyal etkinlik merkezlerindeki kurs sınıfları apar topar boşaltıldı.

Müftü Pamuklu'dan Mevlid-i Nebi Haftası programlarına davet Müftü Pamuklu'dan Mevlid-i Nebi Haftası programlarına davet

Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre, Büyükşehir Başkanı Çavuşoğlu'nun katıldığı bir toplantıda, skandal yorumlarda bulunduğu öğrenildi. Çavuşoğlu, toplantı masasında kararı alırken, "Buralarda ne öğretiyorlar ki, ben sadece Kur'an öğrensinler diye para ödemem, söyleyin derhal boşaltsınlar" sözlerini kullandığı ileri sürüldü. Bu talimat üzerine kurs yetkililerine sözlü yapılan bildirimde, binalar verilen süre zarfında boşaltılmadığı taktirde eşyaların dışarı atılacağı söylenince, kuran kursları apar topar boşaltılmaya başladı.

Editör: Haber Merkezi