Ekmek aslanın ağzında. Günümüzde ek uzmanlıklar ve bilgiler gerek. 

Bir lisans yada önlisans öğrencisi ya da mezunu iseniz kariyerinize geniş açıdan bir yön vermek istiyorsanız basvuru tarihleri arasında aof.anadolu.edu.tr internet adresinden ikinci üniversite başvurunuzu mutlaka yapın. Sınav yok, koşul yok. Basvuran herkes kabul ediliyor. Ilgi alanıniza gore Atatürk veya Istanbul üniversitesi uzaktan egitim fakultelerini de inceleyin. Üç  universitemizde 2. Üniversite imkani var. Ben Anadolu Üniversitesinin sistemini biliyorum. 

Ancak 2. Üniversite tercihini gerçekten ihtiyacınız olan veya merak ettiğiniz, ilgi duyduğunuz bölümleri belirleyerek yapın.  

2 yıllık önlisans bölümlerine baktığımızda sanata, fotoğrafçılığa meraklilar için Fotoğrafçılık çok uygun, gazete, basına ilgi duyanlara medya bölümü, tarih gezi sevenlere kültürel miras ve turizm büyük  katkı verebilir.

İş güvenliği, emlak ve adalet herkesin ilgisini çekebilecek bölümler.  Ilahiyattan, sağlığa cok özel bölümler var. 

4 yıllık  lisans bölümleri size farklı uzmanlık ve meslekler sunuyor. Iktisat ve isletme fakültesi bünyesinde yönetim bilimleri, iktisat, maliye, konaklama işletmeciliği, havacılık yönetimi  gibi çok güzel bölümler var. 

Yine tarih, Turk Dili ve Edebiyatı, felsefe gibi size farklı yollar açacak, öğretmen ünvanı almanizi sağlayacak bölümleri de incelemek gerek. 

Okumanın yaşı yok. Ilim Cin'de bile olsa gidip ögreniniz öğüdünü unutmamak gerek. İlim 2. Üniversite imkanı ile artik herkese çok yakın. Hiç bir bahane okumanın önüne geçemez. 

Emniyet ve adalet  mensuplarına adalet, kamu yönetimi, zabıta teşkilatına gıda, aşçılık, turizm,  öğretmenlere Türk Dili,  tarih, coğrafya, kültürel miras ve turizm, mühendislere iş güvenliği, çalışma ekonomisi, İş guvenligi uzmanlarına çalışma ekonomisi, genel olarak devlet memurlarına kamu yönetimi, mağaza çalışanlarına halkla ilişkiler, pazarlama, parekende satış, kargo çalışanlarına lojistik, sporculara spor yönetimi, tarla - bahçe - toprak sevenlere Tarım, hayvanlari sevenlere Veteriner sağlık bölümlerini, bilgisayar meraklılarına web tasarım, sosyal medya bölümlerini  tavsiye edebilirim. En doğru kararı kişisel  yetenekleriniz ve ilgi alanınıza göre kendiniz vermelisiniz. Takılırsanız yazın  veya arayın. Memnuniyetle cevaplarım. 

Benim icin doktora eğitimi sonrası Anadolu Üniversitesinden 4 farkli dal bitirmek çok bilgilendirici ve mutluluk verici oldu. Anadolu Üniversitesinden gelen bilgiler zaman içinde Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı , İş güvenliği uzmanlığı, uzlaştırmacılık, bilirkişilik gibi yolları da  açtı. Kesinlikle tavsiye ederim.

Herkese başarılar.