Acıpayam ve Çevresi Eğitimi Destekleme Derneğimizin  2. Yaz Eğitim kampı bu yıl Fethiye Çalış sahilinde yapıldı.  

Dernek üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve gençlerle birlikte  Fethiyeye gittik. 5 gün süren kampta çok güzel etkinlikler yapıldı. 

Emekli müzik öğretmeni, THM sanatçısı Kadriye Kaymak türkülerimizin önce hikayelerini anlattı sonra da güzel sesiyle söyledi.  Nuri Gökgöz hocamız şiirleri ile bizleri başka diyarlara götürdü.  Mehmet Ali Turhan müfettişimiz hem muhasipliğimizi yaptı hem de  hayat dersleri verdi.   İlhan Özcan hocamız  kampın liderliğini üstlendi hem de bizlere edebiyat sohbetleri yaptı, hayat tecrubelerini bizlere aktardı. 

 2. Gün akşamı Doç.Dr. Devrim Alkaya tarafından Kırsal Kalkınma ve Ikinci Üniversite kariyer fırsatları konulu iki  seminer verildi. 

Şaban Aksoy Fethiye'deki evini bizlere açtı  ve kampa lojistik destek sağladı. 

Kampa katılan hocalarımız Duriye Ulusoy, Semra Gökgöz, Nursel Aksoy, Ümmü Aytaçkın kampın yemekten, yönetimine her sorununu çözdüler ve gençlerle yakından ilgilendiler. 

Tüm gençler çok nazik ve saygılıydılar, yemek hazırlamadan ızgara yakmaya, temizliğe katkı koydular. Herkesin emeğine sağlık. 

Ben 5 gün süren kampın ilk 3 gününe katılabildim. Perşembe günü iş dolayısı ile erkenden Denizliye döndüm. Ancak son iki günü gençlerle birlikte geçiremesem de ilk 3 gün epey anı biriktirdim. 

Ilk gün sabah Acıpayamda buluştuk. Fethiye'ye doğru yola çıktık.  Yolda bir kahvaltı molası verdik. Öğle saatlerinde heyecanla kampımıza vardık.  Masmavi denizin dibinde, kamp tesisine ait geniş çadirlarlamıza yerleştik. Sabırsızlıkla  denize atladık.  Çalış plajının kum sahilinde güneşlendik, denizin batışını gençlerle izlemek o gün bir başka güzeldi.  

Akşam yemeği için alışveriş yaptık ve hep birlikte ızgara koftelerimizi, tavuğunuzu pişirip bir ziyafet çektik.  Ilk gün Ilhan Özcan yönetiminde bir tanışma toplantısı düzenledik. Ardından Kadriye Kaymak yönetiminde THM ziyafeti başladı.  Hep birlikte türküler söyledik, şiirler okuduk, doyasıya eğlendik. 

Ikinci gün erkenden uyandık kampta kahvaltımızı yapıp Fethiye şehir merkezi antik tiyatro,  Amintas kaya mezarları,  Kayaköy ve Saklıkente gittik. Sıcakta olsa gezimiz büyük heyecanla sürdü. Akşam Belediye tesislerinde akşam yemeğimizi yedik ve kampa dönerek kendimizi Akdenizin serin sularına attık. Ikinci gün aksam  kırsal kalkınma konulu bir seminer yaptık ve gençlerle konuyu enine boyuna tartıştık. Ikinci Üniversite için konuştuk, iyi yetişmeleri ve kariyer basamaklarını hızla tırmanmaları için gençlere öğütler verdik.  

3. günde erkenden uyandık ve kahvaltımızı yaptık.  Tekne turu için transfer araçları bizi kamptan alıp tekneye götürdü.  Dev bir tekne ile Fethiye koylarını gezdik, denizin tadını çıkardık teknede çalan müzikle doyasıya eğlendik. Akşam yine ızgaramizı yaktık.  Sucuk ekmek ile bir kamp ziyafeti çektik.  Yemek sonrası Kadriye Kaymak yönetiminde türküler söyledik, sohbetler ettik. 

Ben perşembe sabahı 04 30 da kamptan ayrılıp Denizliye döndüm. 4. ve 5. gün de fotoğraflardan anladığım çok eğlenmisler.

Acıpayam ve Çevresi Eğitimi Destekleme Derneği Acıpayam gençleri için elinden geleni yapmaya çalışıyor.  Gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimi için toplantılar, yemekler,  kamplar düzenliyor. Ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Sizlerden ricam da güzel işler yapan, Acıpayam gençlerine sahip çıkan derneğe sahip çıkmanız, destek olmanızdır.  Bu arada hatırlatmakta yarar var. Kamp masrafları dernek bütçesine hiç dokunulmadan kurum ve yönetim kurulunun destekleri ile tamamlanmıştır. Destek olan tüm kurum ve üyelere teşekkürler.  Bağışların tamamı öğrencilerimize burs olarak aktarılmaktadır. Bu açıdan rahatlıkla derneğe destek olabilirsiniz. 

Pırıl pırıl,  civa gibi gençlerimiz yetişiyorlar.  Hepsinin ailesine, vatanına,  milletine faydalı olacaklarına dair güvenim tamdır. 

Kamp etkinliklerini videoya da aldık, TV programları olarak da beğeninize sunacağız. Sırasıyla youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. 

Gelecek yıl yeni bir kampta buluşmak dileğiyle.