Yerel seçimler yaklaştıkça heyecan giderek artıyor. Seçimlere ittifakla girilmemesinden kimlerin aday olacağına kadar herkes safını belli etmeye çalışıyor.

Ben biraz tersten başlamak istiyorum. Muhtarlık seçimleri de en az belediye seçimleri kadar toplumun konuştuğu bir hale geldi. Muhtarlığın getirdiği özellikle ekonomik fayda birçok insanı bu seçimlere katılmaya itmeye başladı. Türkiye’de hiçbir mahallede tek adayla seçim yapılacağını düşünmüyorum. Kendisini bu konuda biraz etkili gören herkesin aday olacağı çevremizdeki hareketlilikten belli.

Yerel seçimlerde ise Cumhur ittifakının yine birlikte gireceği konuşulurken, son düzlükte herkesin kendi adayıyla girmesi de masaya gelebilir. Millet ittifakı ise kaybedilen seçimin ardından yerel seçimlere tek başına girme kararı aldı. İYİ Parti bu konuda kesin kararını vererek şimdiden adaylarını dahi açıklamaya başladı.

Yerel seçimler yaklaşırken vatandaş olarak bizim de gerek belediye başkanlığına, gerek meclis üyeliğine gerekse muhtar olacaklarla ilgili bazı istek ve taleplerimiz var.

Artık genç isimler sahneye çıkmalı. Her seçimde adı geçen isimlerin aynı olması milletimiz açısından çok da iç açıcı bir durum değil. Şu andaki genel başkanların tamamının 70 yaş üstü olduğunu düşündüğümüzde önümüzdeki seçimlerin ardından siyasetteki gençleşmesinin ülkeyi rahatlatacağını düşünüyorum. Bu gençleşme ve yeni isimler bu yerel seçimde başlamalı.

Her dönem adayım diye ortaya çıkan isimlerden ziyade mahallesiyle, şehriyle ilgili heyecan duyan yeni isimlerin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Heyecanını kaybeden insanlar helallik isteyip artık köşesine çekilmeyi bilmeli. Koltuk sevgisinden vazgeçmek belki de en önemli nefis mücadelelerinden biri. Bu nefsi mücadeleyi kendiniz için değil gençler ve yaşadığınız memleket için yapmalısınız!

Biliyorum son nefesinize kadar o koltuk için insan harcayacaksınız! Biliyorum o koltuk için her türlü oyunu yapacaksınız. O koltuğa gelince de ‘Ben sadece millete hesap veririm’ diyeceksiniz. Ufak bir hatırlatma: Allah’a hesap vereceğiniz gün de gelecek. Asıl o günden korkun. Millete hesap vermek kolay, Allah’a zor!