Pazar günü özellikle milletvekili aday adayları için hiç olmadığı kadar uzun geçti. Partiler son dakikaya kadar listelerin dışarıya sızmaması için büyük gayret gösterince vekil aday adayları ve partililer büyük bir merakla bekledi. Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Denizli’de de heyecan üst düzeydeydi. Sosyal medyada herkes aklına geleni yazarak kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Ve beklenen listeler YSK’ya verildi. Denizli’de ilginç durumlar oluştu.

MHP, listeyi ilk veren parti oldu. Birçok isim Yusuf Garip’i 1.sırada beklerken Feridun Ünal’ın 1.sırada çıkması ve 2.sıraya Yusuf Garip’in konması seçmen tarafından yadırgandı. Leman Kalkan’ın kadın kontenjanından listeye konduğu düşünülüyor. Partiyi taşıyabilecek Emre Erdoğan’ın 4.sıraya konması da son seçimde vekil çıkaramayan partide işleri zora sokabilir.

Vekil adaylarında değişiklik yapması beklenen AK Parti’de Ahmet Yıldız dışında aynı isimlerin tekrar listeye konduğu görüldü. Partideki genel hava yeni isimlerle heyecanın daha üst düzeye çıkarılmasıyken aynı isimlerle devam edilmesi heyecanı kırdığı söylenebilir. Cahit Özkan’ın daha önce grup başkan vekilliğinden alınmasının ardından vekil yapılmama ihtimalinin, yine kadın aday noktasında da değişiklik beklentisi açıklanan listeyle boşa düşmüş oldu. Ekrem Başer’in üst sıralarda yer alması da beklenirken, 4.vekillik için Ekrem Başer’in heyecan yaratması beklenecek.

CHP, 2011 seçimlerinde olduğu gibi kontenjan adayla yola çıkıyor. 2011 seçimlerinde İlhan Cihaner’in kontenjan aday olarak geldiği Denizli’de bu defa Gelecek Partisi’nden Sema Silkin Ün’ün aday gösterilmesi parti içindeki dengeleri bozabilir. Gülizar Biçer Karaca’nın adaylığı bekleniyordu. Şeref Arpacı ismi de son dönemde ön plana atılırken, 3.sıra için Adil Demir ismi bekleniyordu. Ancak Sema Silkin Ün, Denizli’den aday gösterilmesiyle CHP’de neler yaşanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

İYİ Parti’de beklenen oldu diyebiliriz. Genel başkan Meral Akşener’in kurultay için yola çıktığı ilk şehir olan Denizli’deki yol arkadaşı Yasin Öztürk’ün ilk sırada yer alacağı belliydi. Mimar-işadamı İbrahim Şenel’e Meral Akşener tarafından takılan rozet de listenin ilk iki sırasını belli etmişti aslında. Sürpriz olarak geçen dönem Tavas Belediye Başkan adayı Kadir Tatık’ın 3.sıraya yazılması oldu diyebiliriz ve bu ismi daha fazla duyacağımızı da öngörebiliriz.

(13.04.2023)