Birçok festivale, davete, etkinliğe, seminere katıldığım halde üzerine yazacak çok bir şey bulamadığım için çok fazla kaleme almıyordum ama bu etkinliğin farkı bende -bunu Denizli halkımıza yazmalıyım- a neden oldu…

Turizm İşletmeciliğinde okuduğum 5 yıllık öğrencilik hayatım boyunca Hilton, Sheraton, Divan, Efes, Lütfi Kırdar gibi otel ve kongre merkezlerinde görev aldığım için bir kongre-toplantı-lansmanın kurumsal kimlikle nasıl yapıldığını biliyordum. Denizli’de henüz böyle bir standartta bir davete katılmamıştım. Bir konuşmacının olduğu toplantıda arada verilen coffee break’lerden öteye gitmeyen organizasyonlardı katıldıklarımın çoğu.

Birkaç hafta öncesinde şehrin gözde mekânlarından Anemon Otelde bizleri misafir edeceğinin, birçok farklı sürprizler ve gün boyu ikramlıkların olacağı, ünlü firmaların stant açıp bizlerle buluşacağı etkinliğinin müjdesini ‘’DRT TV Sohbet Arası’’ programımızda Özlem Sarıkaya’nın bahsetmesinden günler sonra BELLA VİTA etkinlik davetiyesi elime ulaştı. Merakla ve heyecanla etkinliği beklemeye başladım.

18 Ocak Çarşamba günü geldi çattı. Bizi kapıda güler yüzüyle karşılayan hostesler; içerideki fotoğraflarımızın paylaşımına izin verdiğimiz bir formu imzalatıp yaka kartlarımızı takdim ederek, bizi çiçeklerle süslü bir fotoğraf çekilme köşesine aldılar. Profesyonel fotoğrafçı tarafından çekilen kareler sonrası içeriye geçtiğimizde göz kamaştıran bir güzellikte hazırlıklar bizleri bekliyordu.

Masa düzeni yan yana 3 kişinin oturacağı, herkese ait yüz yıkama tası-saç bandı-yüz kesesi-defteri-kalemi, içeceği ile her detay düşünülerek özenle kurulmuştu. Sandalyelerde bizleri bekleyen; içleri dünya markalarının numune ürünleri, orijinal boy cips, dudak balmı ve kolajenin olduğu kocaman bez çantalar davetin ilk sürprizleri oldu.

BELLA VİTA etkinliğinin ev sahipliğini yapan Dolphinmed Sağlık Polikliniği kurucusu sevgili arkadaşım Özlem Sarıkaya; ‘’Güzellik sadece dış güzellikten oluşmuyor, biliyoruz ki içimizden dışarıya vuran güzelliğimiz de var; biz de ruh, beden ve cilt sağlığınızı keşif yolculuğunuzda sizlere alanında ünlü dünya markaları ve uzman hekimler ile katkı sunmaya geldik, hepiniz hoş geldiniz’’ diye mikrofondan bizlere seslenmeye başladı.
Özlem hanımefendinin markasının kuruluş öyküsü ve vizyonlarını dinlerken salonun sağ ve solunda sıralanmış stantlara göz gezdirdim.
Şehrin en bilinen, trend markaları yer alıyordu; bunun yanı sıra yeni duyduğum global markaları da merak ediyordum.

ETKİNLİK AKIŞI:
İlk başta Safir Kuyumculuk’tan Doğan beyin doğal taşların bilgisini verdiği minik bir sunum dinledik. Konuşmasının sonunda çantalarımızın içinde bulunan biletlerle standından temin edebileceğimiz doğal taş hediyemiz olduğunu belirtti. Salondaki herkese safir, inci gibi doğal taşlardan minik kutularda özenle hazırlanmış hediyeler oldukça cazipti. Akabinde dilaltı Nadh ve IV tedavileri, PH formula ile cilt bakımı master class, fonksiyonel tıp bakışıyla sağlıklı yaş alma (Prof. Dr. Mehmet Mahir Atasoy),Hassas ciltler in bakımı, omega yağ asitleri neden ve nasıl kullanılır, Bianca Capelli ile güzelliğe dokunuş, Hollywood yıldızlarının bakım sırları, estetik tıbbında yeni gelişmeler, besin takviyesi kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, gecenin finalinde de Jeyan Büyükburç ile şarap tadımı ve eğlence, DJ performans ile etkinlikler gerçekleşti. Alanında değerli her bir uzman oldukça değerli ve son gelişmelere dair bilgiler verirken, ne yalan söyleyeyim; yüzümüzü temizleyip tonikleyip nemlendirdiğimiz, maskelerle bakımlar yaptığımız etkinlik en çok hoşuma giden bölüm oldu. Enginarlı pilav ve Denizli kebabı öğle yemeği sunumu ile aralarda sağlıklı atıştırmalıklar, kurutulmuş meyveler masaları süsledi. Stantları gezerken her bir stant sahibinin biz ziyaretçilerine ikramı, numune hediyesi ve ücretsiz uygulamaları ile mest olduk diyebilirim. Denizli’mize böyle güzel bir etkinliği tüm güler yüzlü misafirperverliği ile ücretsiz olarak buluşturan DolphinMED ailesine ve Özlem Sarıkaya hanımefendiye şükranlarımı sunuyorum.


Güzellik bence kalpten ve güler yüzden gelir, güzel kalpler ve güler yüzler hep var olsun!