Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.  Mustafa Kemal ATATÜRK

Tebrikler Filenin Sultanları tüm ülke sizinle gurur duyuyor. Kadın voleybol takımımızın dünya kupasına ulaşması, ülke genelinde büyük bir milli guru kaynağı oldu. Bu başarı ile spor alanındaki rekabet gücümüzü bir kez daha sergileme fırsatımız oldu.

Bu başarı sadece sporda elde edilen bir başarı olarak düşünülmemelidir. Dünya kupası zaferi kadın voleyboluna verilen desteğin artmasına katkı sağlayacaktır. Etkilerine bakıldığında spor, turizm, ekonomi ve toplum üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır.

Sporda; Filenin Sultanları gençlere ilham verecekler. Voleybol kulüplerinin motivasyonlarına katkı sağlayacak iyi bir rol model oldular.

Ekonomik anlamda; dünya kupası kazanmış bir takıma destek sağlamak için yatırım olanakları, sponsorluk anlaşmaları sağlamak için çekici platformlar oluşabilir. Elbette ki sporun gelişimi ve takımların daha iyi koşullarda çalışma olanakları bulmalarında olumlu etkiler oluşturabilir.

Turizm ve tanıtım tarafından bakıldığında ülkenin uluslararası alanda tanınırlığını arttırmaya katkı sağlarken aynı zamanda turizm potansiyelinin artmasına olumlu etkiler bırakacaktır.

Yeni başarılara imza atmanız dileğiyle, yolunuz hep açık olsun Filenin Sultanları.