22 Ekim akşamı Fethiye'de çok özel bir törene davetliydik. Köy  Enstitüsü kokusunu teneffüs edebileceğimiz o günleri  tekrar anabilecegimiz bir tören. Gönen Köy Enstitüsü devamında öğretmen lisesi mezunları  Fethiye’de bu özel  akşam için buluşuyorlardı.   Gönen Öğretmen Lisesi mezunu değilim   ama davete icabet etmemek olmaz. Köy  Enstitüleri’nin  bizim Ziraat  Okulları’ndan hic farkının olmadığını zaten bir kaç yazıda anlatmıştım.

Gelelim davet sebebine. Gönen Ögretmen  Lisesi Mezunu İsmail Başoglu için Fethiye Aymes Otel’de 50. Çalışma Yılı Başarı Ödül Töreni düzenlendi. Biz de Denizli Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin Denizli Temsilcisi Ayşegül Odabaşı'nın daveti ile  yola çıktık.

Kalabalık ve çok canlı, sıcak, samimi bir tören  oldu. Törene Gönen Öğretmen Lisesi mezunları, sınıf arkadaşları, Yeni Kuşak  Köy Enstitüsü  Derneği üyeleri ve İsmail Başoglu'nun  Fethiyeli dostları katıldı. 

Töreni Gönen Öğretmen Lisesi mezunu ünlü yazar  Kemal Yalçın sundu. Sınıf arkadaşları, dostları başarıyla geçen 50 yılı anlatırken duygulu anlar yaşandı.  Zaman zaman İsmail Başoğlu ve sınıf arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende İsmail Başoğlu’na 50 yıllık  başarı öyküsünün yer aldığı diploma ve çeşitli hediyeler verildi. İsmail Başoğlu da hayat hikayesini yazdığı kitabı katılımcılara hediye etti. Köy Enstitüsü  ruhunun tekrar yaşandığı törende geçmiş  günler anıldı, şiirler okundu, şarkılar söylendi. 

O akşam çok değerli İsmail Başoğlu'nun 50. Yılını kutlamak ve orada olmak büyük mutluluktu. Bizlere yeniden Köy Enstitüsü ruhunu yaşatan Kemal Yalçın hocamız başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Değerli hocamız Başoglu'nu kutluyor, sağlıklı uzun ömür diliyorum.