Asgari ücret zam oranı yüzde 54,66 olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı. Açıklama sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir yanında Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilgin, diğer yanında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol oturdu. İşçi temsilcisi Türk-İş Başkanı Ergün Atalay masada yer almadı. Atalay’ın masada yer almaması 9 binde anlaşamadıklarının da bir göstergesiydi. Açıklama sonrası 8 bin 506 lira olarak belirlendi yeni asgari ücret. Ancak vatandaştan tepkiler de gecikmedi. Kimisi zammı iyi bulurken kimileri de az buldu. Özellikle büyükşehirde yaşayanlar kiraların en az 7 binden başladığını söyleyerek zammı az bulduklarını belirtti.
Tabi birde kapıda bekleyen zamlar var. Şimdiden ürünlere zam gelmeye başladı. Vatandaş şimdiden korkuyor. Yapılan asgari ücret zammının hemen eriyeceğinden endişe ediyor.


Sağlık Bakanlığı harekete geçti. MHRS sistemi üzerinden hastanelere randevu alanlar için yeni dönem başlıyor. Artık yasaklanacak. 15 gün sınırı geliyor.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım atıldığının altını çizen Bakan Koca 'Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil' dedi.
Yapılan yeni uygulama oldukça mantıklı. Ayrıca para cezası da gelirse bu iş hepten çözüme kavuşmuş olur…