Merhaba sevgili okur, son zamanların en fazla konuşulan televizyonlarda yayınlanan ve sitelerde en çok tıklanan konularından biri bu gün konumuz.


Aflar, ahlar ve haklar…

Sevgili okur biliyorum her birimiz zor günlerden geçiyoruz ama bazı konularda ben bile “el insaf” diyorum. Diyorum çünkü kendime kızıyorum sevgili okur ve sizinle dertleşirken bu konuya girmeyi biraz da doğru buluyorum.


Nedir efendim?

Efendim olay şu ki; hükumet belli af politikaları güderek bazı borçları ve cezaları af kapsamına aldı. Alsın, tabii ki devlet koruyuculuğunu yapsın lakin borcu yapan, cezayı hak eden affedileceğine, borcunu zamanında ödeyen, cezasını çeken ödüllendirilse nasıl olur? Bence muazzam olur, ben bunu yıllardır kendime sorarım hatta yapan ülkelere de imrenirim, o malum bizi kıskanan ülkelere.


***

Ben şimdi şunu merak ediyorum, ben neden vatansever bir yurttaş olarak şartlarımı zorladım, kredi çektim ve beni uyutmayan o ufak borcu ödedim. Ben ödedim alkış almadım da ödemeyen neden affedildi. Burada konu aslında istenmeyen yerle gidebiliyor ama malum seçim dönemi sevgili okur, ve biz memleket olarak ne yazık ki görmeyiz dediğimiz her şeyi gördük. İnanın bana ya da bana inanmazsanız açın okuyun geçmişten, nihayetinde tarih tekerrürden ibaret değil midir?


Gördük göreceğiz, vatansever yurttaşlar olarak memleket ödevlerimizi yaptığımız için alkış beklemeyeceğiz ama şunu da asla unutmayın; geminin hangi tarafında olursanız olun, hak edene hakkını vermek bizim topraklarımızın geleneğidir.


***

Son olarak yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için şunu eklemek istiyorum. Af güzel bir durum şartsa muhakkak yapılmalı, ödeyemeyen olabilir, ekonomik sıkıntılar buna yol açmış olabilir, aklımıza gelmeyecek bin türlü şey borçlunun başına gelmiş olabilir ama ödemesini yapan, gününde ödeyene de bir sonraki dönem için bir indirim ya da kolaylık yapmak şarttır.

Yani işin özü; af yapılsın, ama ödeyene de bir güzellik yapılsın.

Bol şans diliyorum sevgili okur. Güzel haberler sizlerle olsun!