Yerel bir medya kuruluşunda vekil adayları arasında adım geçiyor. Eş dost akraba hem arayıp soruyor, hem de başarı dileklerini sunuyor. Onlara söylediğimi burdan tekrarlayım da meraklar sonlansın.

Uygun gören, tebrik eden, destek vaat edenlere teşekkür ederim ama vekillik düşünmüyorum. Elbette ki bir köyden beni alıp bugün ki makama ulaştıran Cumhuriyet’e bir borcum olduğunun ve elimden geldiğince ödemeye çalışmam gerektiğinin farkındayım. Ama neticede ben bir akademisyenim ve akademik bir görev ile daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Kastım sadece üniversite içinde bir tepe yöneticiliği değildir. Mesela neden bu şehirde ya da bu ülkede akademik danışmanların pek yeri yoktur.

Hazır söz vekillikten açılmışken, Denizli yerelinden devam edelim;

Duyumlarımıza göre iktidar partisi tüm vekilleri yenileyecekmiş. Doğrudur değildir bilemeyiz ama bu vesile ile vekillerden birinin gerçek anlamı ile vatandaşa vekillik yaptığını, en azından vatandaşı dinlediğini, dinlediğini belli ettiğini şuraya not olarak düşelim.

Bir ideoloji partisi olan MHP’nin vekil kaygısı olduğunu düşünmüyorum. MHP’nin duruşunu belirleyen güvenlik ve beka paradigmaları. Türkiye’nin en temel güvenlik sorunu, ayrılıkçı hareketler, Suriye’deki devletçik oluşumu ve Amerika’nın düşmanca tavrı. Düşünsenize MHP iktidarda olsa, bu temel konularda şimdikinden daha farklı ne yapardı. Yani yapılan yeterlidir, kimin yaptığı önemli değildir…

CHP Kılıçdaroğlu’nu ortak aday yapabilmek için ne gerekiyorsa onu yaptı, bu konuda paylaşımcı olmaktan kaçınmadı. Yapılan işbirliğinin Denizli’ye bir yansıması olacaktır. Muhtemeldir ki, işbirliği yapılan partilerden birisi için seçilecek yerden bir kontenjan ayrılacaktır. Bu daha çok Denizli’de hala var olduğu iddia edilen DYP tabanına yönelik olacaktır. Mesela eski bir belediye başkanının oğlu veya eski bir bakan gibi.

Denizli’nin yedi vekilinin üç parti arasında ikişer paylaşılacağını, üçüncüsü için yine bu üç partinin yarışacağını düşünüyorum.

Gördüğünüz gibi ben de, her Türkiye vatandaşı gibi, şehrin ve Türkiye’nin sorunlarının, hem nedensel hem de çözüme dair adresi olan siyasete uzak sayılmam. Ama dedim ya hepsi bu kadar…

(13.03.2023)