İlk olarak kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan tartışmasıyla tanımıştım. Biraz geriye gidip o tartışmayı hatırlayalım.

Yıl 2014’dü…

Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Feyzioğlu'nun 'Gezi eylemlerinde yaşamını yitiren gençleri' andığı konuşmasını oturduğu yerden kalkıp "Yanlış konuşuyorsun" diyerek bölmüştü. Erdoğan, Feyzioğlu'na "Böyle bir edepsizlik olmaz ki" demişti.

Erdoğan, "Böyle bir yasal hakkın yok. ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan'' diye konuşarak, oldukça öfkelendi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sakinleştirme çabalarına rağmen kalkıp salonu terk etmek üzere hareketlendi. Metin Feyzioğlu, Erdoğan’ın tepkileri üzerine “Kızmayın Sayın Başbakanım. Yapıcı bir konuşma yapıyorum, edepsizlik yapan ben değilim” diyerek yanıt verdi. Bu sırada ayağa kalkarak sahneye yönelen Erdoğan, tepkilerini sürdürdükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte dışarı çıktı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de arkalarından geldi.

Aradan yıllar geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fevzioğlu’nun o dönemki tartışması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yıllar ilişkileri de düzeltti.

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı.

Geçtiğimiz aralık ayında yapılan TBB seçimini Erinç Sağkan’a kaybeden Metin Feyzioğlu, özellikle kamuoyunda çok tartışılan çoklu baro düzenlenmesine destek verdiği için tepki çekiyordu.

Fevzioğlu’nun bu ataması tartışmaları ve tepkileri de beraberinde getirdi…

Destek olan da var, taraf değiştirdi deyip eleştirende…