Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, en düşük emekli maaşını 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltme kararı alındığını duyurmasının ardından asgari ücrette artış olup olmayacağı da merak edilmeye başlandı. Şimdi gözler asgari ücrete çevrildi.

Dün sokağa çıktık vatandaşa sorduk. Vatandaş dertli zaten. Gelir gideri karşılamıyor diyor. İsyan ediyor. Asgari ücret 12 bin lira olmalı diyor. Kesinlikle haklı. Etin kilosu 300 lirayı geçti. Yumurta desen rekora koşuyor. İki çeşit peynir almak mı? Tamamen lüks. Hal böyle olunca geçinmekte imkansız.

Ankara kulislerinden edindiğim bilgiye göre, mecliste de zam konusu gündeme gelmiş. Bazı kaynaklar asgari ücretin Nisan ortası gibi artacağını işaret ediyor. Umarım asgari ücrete gelecek zam sonrası, temel ihtiyaç ürünlerimize zam gelmez diyeceğim de o da mümkün değil. Eski ev sahibim asgari ücrete zam geldi deyip, yıl içinde ikinci kez zam istemişti ev kirasına. Bu insanlardan ne yazık ki çok var. Bu fırsatçılar olduğu sürece biz ayağa falan kalkamayız. Bunları denetleyen bir kurum olmadıkça nefes almak dahi bize lüks olur.

Hakkımızda hayırlısı olsun

(25.03.2023)