Evrensel olarak farklı düşünmeye, gündelik hayatın rutinlerinden biraz uzaklaşıp, kitlelerin bakış açılarını değiştirmeye ihtiyacımız var.

Zamanınızın tükendiği başarıya giden treni kaçırdığınız düşüncesiyle yaşamak dünyanın tam da ortasında durup dünya dönmüyormuş gibi hissettirse de, hayatımızın diğer bölümlerinde dünya hiç durmadan çılgınca dönüyor. Yeni bir tutkunun peşine düşmek yaşamın güzelliklerine açılan kapıları aralamak başarılar dolduracaktır yaşantımıza… Bu inanç ile çoğu zaman çaresizlikler sonucunda ortaya çıkan toplumsal sorunların çözümüne katkı sağlayan girişimcilerin hikayeleri çıkar karşımıza.

Toplumsal sorunları çözmeye yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle, içinde bulunduğu sistemi değiştirebilecek güce sahip girişimciler sayesinde; yeni istihdam olanaklarından küresel ısınmaya, açlıkla mücadeleden yaşam kalitesinin insana yakışan yaşam standartlarına yükseltilmesine, nitelikli eğitim hakkının elde edilmesinden eşit ve yenilikçi kalkınma politikalarına kadar bir çok alanda çözüm üreten insanların ortak noktasıdır “Çözümü başkasından beklememek.”

Günümüzde kurumsal otoritelerin sağlayamadığı birlikteliği, insanların ve toplumların bireysel çabaları ile sağlayabildiğini görmekteyiz. İçinde bulunduğumuz çağın bize dayattığı kapitalist insan modeli yerine artık insanların bireysel güçlerini ortaya çıkardığı, insan odaklı, insanların kültürlerine, inançlarına, yaşamlarına saygılı gerçek insan modeline geçişlerin artması umuduyla…

(13.3.2023)