Denizli son yıllarda makine sektörü konusunda da adından söz ettirmeye başladı. Doğal taş ve mermer makineleri sektörü için önemli olan 9. MARBLE İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ise her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. Fuarda güçlü bir şekilde yer alan Denizli mermer sektörü ve makine firmaları fuarda yoğun ilgi gördü.

Fuar hakkında DRT Tv mikrofonlarına açıklamalarda bulunan ZİMEK Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, mermer sektörü için İzmir fuarının önemine dikkat çekti ve “İzmir ve İtalya fuarları sektörümüz için çok önemli. Bizlerde mermer sektörü ve makine sektörü olarak her yıl bu fuarlarda güçlü bir şekilde yer alıyoruz. Yaşanan savaşlara rağmen fuara ilgi yoğun… Orta doğuda yaşanan savaşlar nedeniyle bu Pazardan gelen az ama bizler boş bırakmayacağız ve ayaklarına gideceğiz” dedi.

Başkan Memişoğlu; “FED’in faiz indirimi olumlu yansıyacak” Başkan Memişoğlu; “FED’in faiz indirimi olumlu yansıyacak”

Denizli’nin hem mermer hem de makine sanayisi konusunda son yıllarda önemli yol kat ettiğine dikkat çeken Sarı; “Önceden bizler teknoloji görmek için yurt dışındaki fuarlara giderdik, şimdi ise yurt dışından bizlerin teknolojisini görmek için geliyorlar. Örnek verecek olursak ZİMEK olarak hem teknoloji hem arge hem de yazılım konusunda önemli yol kat ettik. Nasıl savunma sanayimiz geliştiyse bizlerde makine sektörü olarak her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Kısacası ülkemiz artık makine sektöründe de dünyada söz sahibi olma noktasına geldi.” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi