Aydın-Denizli otoyolu 17 Ekim'de trafiğe açılıyor Aydın-Denizli otoyolu 17 Ekim'de trafiğe açılıyor

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve yönetim kadrosu Ankara çıkarması yaptı. Başkan Yılmaz’ın Ankara’daki ilk durağı Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Yalçın’ın makamı oldu. Parti politikaları üzerine sohbet edildiğini belirten Başkan Yılmaz, Yalçın’ın talimatlarını aldığını söyledi.
MHP Denizli İl Teşkilatı’nın ikinci durağı ise Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz oldu. Sadir Durmaz ile günün anısına bir fotoğraf çektiren partililer ardından MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin hitabını dinlemek üzere MHP Grup Toplantısı’na katıldı.

Whatsapp Image 2024 10 16 At 11.47.23 (1)
YENİ YÜZYILA YENİ ANAYASA
Grup toplantısında Bahçeli’nin Anayasa konusundaki açıklamaları dikkat çekti. Yeni yüzyılı yeni bir anayasayla taçlandırmanın hedefleri olduğunu ifade eden Bahçeli, anayasaların sadece bir devletin hukuki statüsü olmayıp, aynı zamanda devlet içinde siyasi iktidarı ve toplum içinde de devlet iktidarını sınırlandıran belgeler olduğunu kaydetti.
1982 Anayasası'nın raf ömrünü doldurduğunu belirten Bahçeli, geniş katılımlı, kapsayıcı, sivil ve demokratik nitelikli, insan hak ve özgürlüklerine dayanan, devlet ve millet uyumunu yeni yönetim sisteminin muhtevasında hukuken daha da tahkim eden bir anayasayla milli varlığı istikbale taşıma kararlığında olduklarını kaydetti.
“ANAYASA'NIN İLK DÖRT MADDESİYLE MESELESİ OLANLARIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE MESELESİ VARDIR”
Devletin ülkesel birliktelik olduğunu söyleyen Bahçeli, var olan bir devlet eğer toprağını, yani ülkesini kaybederse, devlet vasfını kaybedeceğini vurguladı. Devletin, ülkesini kazanma yollarının da belli olduğunu onlarında keşif, fetih, işgal, ilhak ve devir olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:
"Anayasa'nın ilk dört maddesini sulandırmak, demokratik bir angajmanın neticesi olmayıp gizli saklı emellerin tezahürüdür. Buna izin veremeyiz, buna seyirci kalamayız, mevkii ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah etmeyiz. Anayasa'nın ilk dört maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır ve bizim de onlarla görülecek hesabımız olacaktır."
BAŞKAN YILMAZ’DAN DEĞERLENDİRME
Grup toplantısına katılımın ardından değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz; “Bizler için verimli bir Ankara ziyareti oldu. Partimizin, Cumhur İttifakı’nın ülkemizi daha güzele götürmek için her daim çabaları devam etmektedir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’de grup toplantımızda partimizin tavırlarını net bir şekilde anlatmıştır. Özellikle Anayasa’mız hakkında son dönemde ortada dolaşan dedikodulara son noktayı koymuştur. Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi; ‘Anayasa'nın ilk dört maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır ve bizim de onlarla görülecek hesabımız olacaktır.’

Whatsapp Image 2024 10 16 At 11.47.23 (2)

Editör: Haber Merkezi