PAÜ Hastaneleri Eğitim Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Onur Birsen, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çelik, Başhemşire Demet Ekici ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşma yapan Başhemşire Demet Ekici şunları dile getirdi: “Üçüncüsünü düzenlediğimiz ameliyathane hemşireliği sertifika programımızın sertifika törenini yine aynı heyecanla ve gururla sizlerle açmaktan çok mutluyum. Göreve geldiğimiz günden bu yana, her alanda güçlü hemşirelik modelinin parçası olan sertifika programının bir yenisini daha burada tamamlamış bulunmaktayız. Hemşirelik mesleğinde başarılı olmanın yolunun yaşam boyu öğrenme ile olacağına inanıyorum. Görev yılımın yirmi dokuzuncu yılında hala aynı düşünüyorum ve sertifika programları da bu anlamda bizleri taçlandırmaktadır. Tecrübeli ve gören göz olmanın kıymeti, sağlığın her alanında olduğu gibi biz hemşireler için de paha biçilmez değerlerden biridir. Açılan sertifika programları da bu anlamda nokta atışı olarak bizlere rehber olmayı bir kez daha hatırlatmaktadır. Ustaca yaşam ustalardan öğrenilir diyorum ve huzurlarınızda sertifika programımızı destekleyen ve katılımları ile bizi mutlu eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, Başhekimimiz Prof. Dr. Onur Birsen’e ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Törende konuşma yapan PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Onur Birsen törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Eğitim, günümüzde çok önemli. Günümüzde cerrah olarak ameliyathane hemşireliği eğitim programını da çok önemsiyorum. Eskiden hocalarımız bize şunu göstermişlerdi, ameliyathanede asıl gizli şef hemşirelerimizdir. Büyük hocalar ameliyata girdiği zaman hiç bakmadan elini uzatırdı ve hemşire ne vereceğini bilirdi. Aynı zamanda, asistanların eğitiminde de ameliyathane hemşireleri çok önemli rol oynarlar. O yüzden de günümüzde ameliyathane hemşireliğini çok önemsiyorum ve eğitimlerin devam etmesini diliyorum. Teşekkür ediyorum.”

Modern zamanlar hastalığı: Metabolik Sendrom Modern zamanlar hastalığı: Metabolik Sendrom

Rektör Kutluhan: “Eğer insan, eğitime gerçekten gönül verir ve sevdalanırsa kendisini yüceltir.”

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Pamukkale Üniversitesi’nin farkını şöyle anlatabilirim. Bu hafta sonu Özbekistan üniversiteleri ile Türk üniversiteleri buluşması gerçekleştirildi. Bu buluşmada herkes kendisi farklı kılan özelliklerinden bahsetti. Ben de diyordum ki: ‘Bizim eğitimimiz farklıdır.’ Pamukkale Üniversitesi hiç kimsenin değinmediği hiç kimsenin fark etmediği eğitim modeliyle hayatına devam ediyor. Özbek üniversitelerinin Rektörlerine: ‘Bizimle iş birliği yaparsanız eğitim şeklinizi değiştirebiliriz.’ dedim. Çünkü Pamukkale Üniversitesi, özellikle Tıp Fakültesi probleme dayalı öğretim (PDÖ) modeli ile yoluna devam ediyor. PDÖ eğitimi neye yarıyor derseniz? Türkiye’de 128 tane tıp fakültesi var ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi YKS sonucunda 30. sıradan öğrenci alıyor. TUS sonucunda ise 12 ile 15. sıra arasından öğrenci alıyor. Yani eğitimin farkını Pamukkale Üniversitesi göstermiş oluyor. Eğitim böyle bir şey. Eğer insan, eğitime gerçekten gönül verir ve sevdalanırsa kendisini yüceltir. Eğitim insanın yücelmesinde en büyük aktördür. Tabii Tıp Fakültemiz lisans eğitimine önem verdiği gibi asistan eğitimine de önem veriyor. Biz yaz döneminde Tıp Fakülte’mizde yaz okulu açtık. Yaz okulunun en önemli amacı, bizim eğitim modelimizi dışarıdan gelen öğrencilerin de görmesiydi. Geçtiğimiz yaz döneminde Özbekistan Urgench Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 15 öğrenci geldi. Gelen öğrenciler hastanemizde 15 gün çalıştı ve buradan çok mutlu bir şekilde ayrıldılar. Biz, yaz okulu açarak Pamukkale Üniversitesi’nin farkını ortaya koymuş olduk.”

Rektör Kutluhan, hemşirelik mesleğine dair düşüncelerini de paylaşarak, “Gelelim hemşirelik hususuna, zaten daha önceki bir çekimde videoda da izlediğiniz gibi görüşümü orada anlatmıştım. Ben sizleri yürekten kutluyorum. Ameliyathane hemşireleri, vaka başlamadan önce salon ve malzemeleri hazırlar, hastanın ameliyatı sırasında hocaların kullandığı setleri doğru ve hızlı bir şekilde vermeleri ameliyatın iyi geçmesine etki eder. Ameliyat tamamlanıp doktor ve hasta ameliyathane salonundan ayrıldıktan sonra malzeme sayılarını ve ortamı kontrol ederek en son ayrılan kişi ameliyathane hemşiresidir, bu yüzden de ameliyathane hemşireliği çok önemlidir. Bu sertifika programımız hem Üniversitemize hem Denizlimize hem de ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi