Futbolun en temel noktası olan amatörde 2023-2024 sezonu geride kaldı. Denizli’de 2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig, 1. Amatör Küme, 2. Amatör Küme, U18, U17, U16, U15, U14, U13, U12 ve U11 kategorilerinde binlerce sporcu sahaya çıktı. 12 ayrı kategoride oynanan maç sayısı ise 5 bin oldu. İl genelindeki sahalarda yapılan müsabakalarda büyük heyecanlar yaşandı. Sezon boyunca binlerce futbolcunun sahnelediği futbol heyecanına, yönetici, teknik adam, hakem, sağlık görevlisi, saha görevlisi, güvenlik görevlisi ve taraftarlar da büyük katkı sağladı.

Denizli'nin güreşte sırtı yere gelmiyor Denizli'nin güreşte sırtı yere gelmiyor

TEK HEDEF GENÇLERİMİZ

Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, geride kalan 2023-2024 amatör futbol sezonunun başarıyla tamamlandığını ifade ederek, “Futbolun temelini oluşturan amatör camia olarak bir sezonda yaklaşık 5 bine yakın müsabaka oynandı. Bu müsabakalarda tek hedef geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak daha iyi bir gelişim sağlamaları” dedi. Denizli’de amatör camianın her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Ceşen, “İlimizde hem kulüp hem de lisanslı sporcu sayımız artıyor. Güncel olarak 187 kulüp ve 11 bini aşkın lisanslı sporcumuz var. Kulüpleri kurup, maddi manevi özveride bulunan değerli spor insanları olan başkan ve yöneticiler, gençliğe en büyük hizmeti yapan kişiler oluyorlar. Onların oluşturduğu bu imkânlardan şehrimizin gençleri faydalanarak futbol heyecanını yaşıyorlar. Futbol liglerinin oynanması için o kadar çok emek var ki. Öncelikler gençlerin eğitimini sağlayan antrenörlerimiz, sahada görev yapan hakemlerimiz, sağlık çalışanlarımız, emniyet mensuplarımız, saha görevlilerimiz, takımlarına gönül veren sporseverler ile bu liglerin oynanmasını sağlayan tertip komitesi başta olmak üzere tüm kurullarda görev yapan kişiler. Bunların hepsinin hedefi geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak. Futbolda kazanmak da var kaybetmekte. Fair-Play ruhuyla verilen mücadeleler sonunda bazı takımlar hedefine ulaşırken, bazı takımlar da üzüldü. Bu sporun ve futbolun doğasında olan bir durum. Denizli açısından baktığımızda 12 ayrı ligde 5 bine yakın müsabakanın oynanması çok önemli. 2024-2025 amatör futbol sezonunun hazırlıklarını Denizli ASKF yönetimindeki değerli arkadaşlarımızla birlikte titizlikle yapıyoruz. Hedefimiz daha fazla gencimizin spor yapmasını saplamak. Kulüp sayımızı da artırmak. Bu hedeflerimize büyük amatör ailesi olarak ulaşacağımıza inanıyorum. 2023-2024 sezonunda şampiyon olan takımlarımızın yönetici, futbolcu, teknik dam ve taraftarlarını kutluyorum” dedi.

RAKAMLARLA 2023-2024 AMATÖR FUTBOL SEZONU

*2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de Denizli’yi Sarayköyspor, Yeşil Çivril Belediyespor ve Irlıganlıspor temsil etti.

*Süper Amatör Ligde ise 2 grupta 20 takım yer aldı.

*Denizli Süper Amatör Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Denizli idman Yurdu Gürellerspor Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.

*Denizli Süper Lig 2.’si Buldanspor ile BAL temsilcisi Yeşil Çivril Belediyespor arasında oynanan Baraj maçını kazanan Yeşil Çivril Belediyespor yeni sezonda da BAL’da yer almaya hak kazandı.

*2022-2025 sezonunda Denizli’yi Bölgesel Amatör Lig’de Sarayköyspor, Yeşil Çivril Belediyespor ve Denizli idman Yurdu Gürellerspor temsil edecek.

*1. Amatör Kümede 4 grupta 29 takım mücadele etti. 8 takımın mücadele ettiği müsabakalar sonucu 4 takım Süper Amatör Lig’e yükseldi. Bu takımlar Bereketlispor, Çalıköyspor, Kalınkozspor ve Serinhisar 1906 Belediyespor oldu.

*37 takımın katıldığı 2. Amatör küme liginde grup maçları ve play-off müsabakaları sonucunda 7 takım 1. Amatör Küme’ye yükseldi. Bu takımlar; Akhan Vefaspor, Işıklıgücüspor, Çağırganspor, Çamelispor, Haylamazspor, Denizli Vefaspor, Güzelyurtspor.

*22 Takımlı U18 Liginde Şampiyonluk yaşayan Akkonak SK ve Denizli Oto 20 Ayyıldız SK ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil eti.

*21 Takımlı U17 Liginde ise Alparslan Gençlik SK ve Denizli Oto 20 Ayyıldız SK ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil etti.

*U16 Ligi 38 takımla oynandı. Play-Off müsabakaları sonucunda Tunaras Adalet SK, Dokuzkavaklar SK ve Şemikler SK ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil etti.

*35 Takımın yer aldığı U15 Liginde Altın Yıldız SK ve Bereketli SK ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil etti.

*50 takımın mücadele ettiği U14 Liginde ise Bereketli SK ve Çamlık Futbol SK Türkiye Şampiyonasında temsil etti.

*U13 Liginde 53, U12 Liginde 53 U11 Liginde ise 58 takımımız mücadele etti.

Editör: Haber Merkezi