KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, DEGİAD heyetiyle görüştü KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, DEGİAD heyetiyle görüştü

Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Milli Mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü,coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda başlayan etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve ellerinde Türk bayrakları ile onbinlerce vatandaş katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu’nun Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Denizli Sancağı eşliğinde onbinlerce Denizlili Atatürk Caddesi'ni takip ederek Kayalık Caddesi'ne buradan ise 105 yıl önceki gibi Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Buradaki programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarih boyunca başka milletlerin boyunduruğu altında yaşamadığına dikkati çekerek, Denizli halkının 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme ve haksızlığa karşı başkaldırdığını, uyanış fitilinin ateşlediğini söyledi. Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Çalınan 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrakları sallayan protokol vatandaşların coşkusuna ortak oldu.


 

Editör: Haber Merkezi