DENİB üyesi 109 firma Hometex 2024 Fuarında ürünlerini sergiliyor DENİB üyesi 109 firma Hometex 2024 Fuarında ürünlerini sergiliyor

Drt Tv ekranlarında yayınlana İrfan Atasoy tarafından hazırlanıp sunduğu Haftaya Bakış’ın bu haftaki konuğu DENİB Başkanı ve Tim Denetim Kurulu Üyesi Hüseyin Memişoğlu oldu. İhracat rakamlarına değinen Memişoğlu, “ Türkiye’de kurlar sabit yerde duruyor. Enflasyonla aynı hareket etmiyor. Enflasyon gereği birçok maliyet artıyor. Buna karşılık ihracatın kilogram değeri azalıyor. Geçen sene kilogram bazında Türkiye ihracatı yaklaşık olarak 1,55’lerdeyken şuan 1,44’lerde. Denizli 2,15 dolarla aynı yerini koruyor ama böyle de bir durum var. Açıkçası rakamların bize söylediği ile hissetiğimiz aynı değil” dedi. 
“İŞÇİ BULMAKTA SIKINTI YAŞANIYOR”
Firmaların çalışacak işçi bulma konusunda sıkıntı çektiğini dile getiren Memişoğlu, “ Çalışmak isteyene ülkede iş var. 3 hafta önce 55 yaşındaki bir hanımefendiyi konfeksiyonda işe aldım. Çünkü genç çalışan yok. Bugün bize gelen iş başvurularında 40 yaş altı yok. Birçoğu EYT’li. Gençler artık emek sarf edilmesi gereken işlerde çalışmak istemiyor.  Odalar ve Borsalar Birliği’nin sölyediği, bazı firma sahiplerinin söylediği, yabancı işçi çalışsın ama bunu kanuni bir temele oturtalım. Bir sosyal güvenceleri olsun, kaçak olmasın çabasının sebebi bu durum. Bugün Afganlar olmasa dağdaki hayvanı güdecek çoban yok” dedi. 
“EMEKLİ MAAŞLARI YAŞA GÖRE BELİRLENMELİ”
Emekli maaşlarına da değinen DENİB Başkanı ve Tim Denetim Kurulu Üyesi Hüseyin Memişoğlu, “Emekli maaşının belirlenirken yaşlara göre belirlenmesini gerektiğini düşünüyorum. Bugün 45 yaşında biri emekli olurken çok rahat çalışabiliyor. Ben 55 yaşında makineci aldım. Ama 65-70 yaşındaki bir insan çalışamıyor. Siz 45 yaşındaki ve 65 yaşındaki çalışana aynı maaşı verirseniz, 65 yaşındaki geçinemez. Kademeli maaş sistemi şart. Çünkü o yaştaki insana geçinebileceği parayı vermek zorundasınız. Ama medeni ülkelerde 4 çalışan bir emekliye bakarken, bizim ülkemizde ise;  1,7 çalışan 1 emekliye bakıyor. Burada varlıkta eşitlik değil, yoklukta eşitlik var” dedi.  
 

Editör: Haber Merkezi