SEÇİMİ KİM KAZANDI?

Türkiye, 28 Mayıs itibariyle yeni Cumhurbaşkanı’nı seçti. Eğer okulda başkanlık seçiminde falan az oy almadıysa, Erdoğan siyasi kariyerini kaybetmeden tamamlayarak ulaşılması zor bir başarı elde etmiş oldu.

Bu sonuçları nasıl okumak gerekiyor peki? Bu seçimin yegane kazananının Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizmekte fayda var. Kendisine karşı kurulan ittifak girişimlerine tek tek cevap vererek hareket etti. Erdoğan’ın kazanması için kendisinden çok çalışacağını düşünmediği bir yapı da ortaya çıktı.

Ben seçimi Cumhur ittifakının kazandığından çok, Millet ittifakının kaybettiğini düşünüyorum. 6’lı masanın yapısından tutun da, ‘kaybedecek aday’ ile sahaya çıkmalarına, HDP ile olan mesafesizlikten, erkenden kazandık psikolojisine girmeye kadar. Tüm bu yaşananlar Millet ittifakı için adım adım kaybetmenin gelişiydi. Ancak gören kimdi? Ne de olsa sosyal medya troller, Fazıl Say gibi ünlüler kendi yanlarındaydı. Beşiktaş, Nişantaşı gibi yerlerde havaları yerindeydi. Gerisi ne olursa olsundu!

Türk milleti iktidarı çok başarılı bulduğu için değil, Kemal Bey liderliğindeki bu yapının ilerleyişini başarısız bulduğu ve ülkenin başına gelmesi halinde daha büyük sıkıntılar yaratacağını düşündüğü için oy vermedi. Yoksa 21 yıllık iktidar dönemi, pandemi, ekonomik darboğaz ve son olarak deprem. Bu kadar meseleden yıpranan hangi iktidar olursa olsun bir sonraki seçimi kaybeder. Bu kadar sıkıntının içinden çıkıp hala iktidarı alamıyorsanız bu iktidardan ziyade sizin başarısızlığınızdır!

Seçim bitiminde ortaya çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yürüyüşümüz sürüyor’ açıklamasını gördüğümde yeniden şaşkınlığa uğradım. 75 yaşında olan Kemal Kılıçdaroğlu, 5 yıl sonra gerçekleşecek olan seçimler için hala yürüyebileceğini mi zannediyor? İktidara ilk yanlışında ‘istifa erdemdir’ diyerek parmak sallayan Kemal Bey, girdiği tüm seçimleri kaybetmenin faturasını da mı iktidara kesecek?

Muhalefetin büyük bir değişikliğe uğraması gerektiği ve yeni isimlerle yola devam edilmesi gerektiğini altını çizmek lazım.

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, sonuçların ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.