PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Engin Boyacı ile birlikte imzaladığı protokolün ardından duygu ver düşüncelerini verdikleri demeçlerde şöyle ifade ettiler.

Rektör Kutluhan: “Staj konusundaki sorunların giderilmesi açısından MÜSİAD bizim önümüzü açtı”

Protokol hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin staj konusu bizim için çok önemli. Staj konusundaki sorunların giderilmesi açısından MÜSİAD bizim önümüzü açtı. Öğrencilerimizin MÜSİAD üyesi bir işyerinde staj yapmalarını ve Denizli’mizin ihracatına katkı yapmalarını arzu ediyoruz. Sayın Başkanımızın bahsettiği gibi, üniversite öğrencilerimizin staj konusu bizim için çok önemli bir konudur. Pamukkale Üniversitesi, Denizli gibi ihracat yapan sanayileşmiş bir şehirde olmasına rağmen üniversite öğrencilerinin staj sorunu maalesef tam olarak çözülemiyor. Bununla ilgili olarak da bizlerin önderlik etmesi gerektiğini düşünüyorum. MÜSİAD bu konuda gerçekten bizim önümüzü açtı. Biz de bu isteğe hemen cevap veriyoruz ki, öğrencilerimiz MÜSİAD ile de tanışmalarını arzu ediyoruz. Bir yerde staj yapmalarını ve Denizli’nin ihracatına katkı sağlamalarını arzu ediyoruz. Bir taşla üç kuş misali, ben de Sayın Başkanımıza bu konudaki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Boyacı: “Özellikle ihracat ve uluslararası ticaret anlamında birçok çocuğumuzu yetiştireceğimizi düşünüyoruz”

İmzalanan protokolün Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, bu protokol ile uluslararası ticaret anlamında birçok öğrencinin yetişmesine katkıda bulunacak olmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Boyacı: “Biz Pamukkale Üniversitesi ile beraber bundan önceki anlaşmamızda buradaki öğrencilerimizin yurtdışında staj yapabilmelerine ilişkin bir anlaşma yapmıştık. Şu anda PAÜ’de okuyan yabancı öğrencilerimizi de kapsayan bir staj protokolü daha imzalıyoruz Pamukkale Üniversitesi ile. İnşallah, bu protokol vesilesi ile çok verimli çalışmalar çıkacak, öğrencilerimiz de faydalanacak bu işlerden. Özellikle ihracat ve uluslararası ticaret anlamında birçok çocuğumuzu yetiştireceğimizi düşünüyoruz. Rektörüme yaklaşımından dolayı çok teşekkür ediyorum. MÜSİAD Denizli olarak yaptığımız bu çalışma Türkiye’de bir ilk olacak. Denizli İhracatı Geliştirme Merkezi kurduk, yaklaşık 23 firmamız var. Yarın Afrika pazarı ile alakalı İstanbul’da bir fuara katılacağız. Bu gelecek çocuklarımız ile Denizli ve Afrika ile alakalı 54 ülkede Pazar çalışması yapıp iş ağı kazandıracağız. İnşallah bu ilkten sonra gerisinin geleceğini de düşünüyoruz.”

 MÜSİAD Denizli Şubesi üye firmaların üniversite öğrencilerine eğitimleri sırasında yapacakları proje staj ve işyeri eğitimine destek vererek, bilgi, beceri ve donanım sahibi mezunların yetişmesine katkıda bulunmak ve ayrıca firmaların ihtiyaç duyacağı yetişmiş insan kaynağı sağlamak amacıyla düzenlenen protokol; üniversite öğrencilerinin öğrenimleri sırasında MÜSİAD üyesi firmalarda staj ve işyeri eğitimi yapmaları, yapacakları tez ve projelere MÜSİAD üyesi firmaların sponsor olmaları, öğrencilerin MÜSİAD üyesi firmalarda tam zamanlı veya kısmi zamanlı ücretli olarak çalışabilmeleri kapsıyor.

DOSTEM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Erasmus Days Günleri’ni Kutluyor! DOSTEM MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Erasmus Days Günleri’ni Kutluyor!


 


 


 

Editör: Haber Merkezi