DTO; Avrupa Birliği (AB) ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Kurulması Yoluyla Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında, Türkiye’nin 12 farklı ilinden gelen tekstil teknolojisi öğretmenlerine eğitimler verdi. DTTM’deki eğitimlerin sonuncusundan yararlanan 19 öğretmen, kursun ardından sertifikalarını aldı. Sertifikaları, Proje Yöneticisi Sıdıka Arıkan ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Tekstil Teknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Gedik dağıttı.
DOÇ. DR. GEDİK: MERKEZİMİZ, TÜM TÜRKİYE'NİN KULLANIMI İÇİN ÇOK ELVERİŞLİ BİR YER
PAÜ Öğretim Üyesi Gedik, DTTM’nin tekstil sektöründeki yeni teknolojileri içinde barındırdığını, proje kapsamında da bunları, Denizli ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen tekstil teknolojisi öğretmenleriyle paylaştıklarını söyledi. Gedik, “Bu proje kapsamında bu merkezde bulunan yeni teknolojileri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğretmenlerimize anlatıp tanıtma fırsatı bulduk. İlgileri ve aldıkları bilgileri öğrencilerine aktarma hevesleri, bizleri çok mutlu etti. Bundan sonraki dönemde de benzer projelerle Türkiye’nin her yerinden kabul edeceğimiz eğitimci, akademisyen ve öğrencilerle buluşmaya devam etmek istiyoruz. Burası Denizli’de ancak tüm Türkiye'nin kullanımı için de çok elverişli bir yer. Projelerini çalışmak isteyen akademisyenlerimizi ve özel sektör temsilcilerimizi de buraya bekliyoruz. Burada sadece kendi çabalarını ürüne dönüştürmekten ziyade bizim danışmanlığımızda yeni fikirler de ortaya çıkarabilirler” dedi.
ÖĞRETMENLER, ÇOK MEMNUN KALDI:
BU MERKEZ, TÜRKİYE’NİN TEKNİK TEKSTİLDE DAHA İYİ OLMASINI SAĞLAYACAKTIR
Eğitimlere Adana’nın Ceyhan ilçesinden katılan İlbeyli-Beyteks Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Tekin Barış Kale, tekstildeki yenilikleri uygulamalı olarak gördüklerini söyleyerek kendilerine bu imkânı tanıyan DTO’ya teşekkür etti. Kale, “Teknolojinin çok ileri seviye gittiği, tekstil sektöründe de teknik tekstilin çok revaçta olduğu bu zamanda bu eğitimlerin olması hem teknik tekstile gönül veren öğretmenlere hem de sanayi kuruluşlarına çok büyük faydalar sağlayacaktır. Hem yeni teknolojiler hem de üretmeyi hayal ettiğimiz ürünleri burada görebiliyoruz. Eğitmenlerimiz, tamamen insan odaklı ve çok özverili çalışıyorlar ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar aktarıyorlar. Eğitimlerden çok fayda gördük ve bu eğitimin sonuçlarını öğrencilerimize de aktaracağız. Türkiye'nin teknik tekstil konusunda daha iyi yerlere gelmesi için buranın çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım bu tür eğitimler devam eder ve yeni teknolojilerle ilgili altyapımız geliştirilerek büyütülür” dedi.
ÇOK VERİMLİ BİR EĞİTİM OLDU
Isparta Mesleki Eğitim Merkezi’nde görevli Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Saniye Çeliker Düz de benzersiz ve çok güzel bulduğu ücretsiz eğitimler için Denizli Ticaret Odası’na teşekkür etti; “Bu projeyle yıllardır sadece hayali olarak dinlediğimiz bildiğimiz şeyleri ya da sadece teorikte gördüğümüz bilgileri pratikte de kullanarak öğrenme fırsatımız oldu. 25 yıldır tekstil teknolojilerinin içindeyiz ama gerçekten ilk defa uygulamalı eğitim alma fırsatımız oldu. Proje ve eğitimleriyle bizleri destekleyen Denizli Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyoruz. Bizim için çok verimli ve çok keyifli bir eğitim oldu. Her şey için teşekkürler” diye konuştu.
BAŞKAN ERDOĞAN: ÜLKEMİZİN YARINLARINA YATIRIM YAPIYORUZ
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da ekibiyle öğretmenleri kutladı; güzel temennileri ile değerlendirmeleri için teşekkür etti. Başkan Erdoğan, “Geleceğimiz bildiğimiz gençlerimizi emanet ettiğimiz mesleki eğitim öğretmenlerimiz için ne yapsak az kalır. Onların dolayısıyla öğrencilerimizin son teknoloji ile donatılması anlamında her türlü desteği sağlıyoruz; geleceğimize yatırım yapıyoruz. Onların nitelikli ve iyi olması, biliyoruz ki ülkemizin yarınlarının da çok iyi olması demektir” dedi.