Medyada şiddet dilini dönüştürmek, şiddete karşı toplumsal farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yürüttüğü ‘Nar 2-Şiddete Karşı İletişim Projesi’ Denizli’de farkındalık ve eğitim çalışmaları yaptı. Proje kapsamında şiddete karşı doğru haber dilini yaygınlaştırmak için Denizlili gazetecilerle Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde seminer düzenlendi. Etkinliğe İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, proje eğitmenleri ve gazeteciler katıldı.

Seminer öncesi konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, sektörde yaşanan sorunları gündeme getirdi ve şiddet haber dilinden uzaklaşmak için birlik olunmanın önemine vurgu yaptı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı’da meslek örgütleri olarak birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, verilen eğitimler ve Nar Projesinden dolayı İzmir Gazeteciler Cemiyetini tebrik etti.

Milletvekili Ün, “Tüketiciyi Koruma Kanunu tüketiciyi korumuyor” çıkarması Milletvekili Ün, “Tüketiciyi Koruma Kanunu tüketiciyi korumuyor” çıkarması

Konuşmaların ardından seminere geçildi. Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Dr. Devrim İnce Denizlili gazetecilerin şiddet haberlerinde kullanmaları gereken görsel ve yazılı içeriklerde dikkat etmeleri gereken konuları anlattı.


 

Editör: Haber Merkezi