Güncel

MHP Denizli İl Başkanı Yılmaz: Şiddet bataklığını kurutmalıyız

Milliyetçi Hareket Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, son dönemlerde kadına ve çocuğa yönelik şiddet haberlerinin yoğun şekilde gündeme gelmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. İl Başkanı Yılmaz, 'Ülkemizde son dönemde artan şiddet haberleri hepimizi derinden üzmektedir. Sokaklarımızın güvenliği, insanımızın huzuru için adım atmak vakti gelmiştir' dedi.

MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, son günlerde gündemde yoğun bir biçimde yer bulan kadına ve çocuğa şiddet olayları ile ilgili haberleri hakkında açıklama yayımladı. İl Başkanı Yılmaz yaptığı açıklama şu ifadelere yer verdi:
Son günlerde ülkemizde gündeme gelen çocuk ve kadınlara yönelik şiddet, taciz ve cinayet haberleri bizleri derinden üzmüştür. Bir cani tarafından öldürülen kızlarımız, sokak ortasında taciz edilen kadınlarımız, öldürülen çocuklarımızla sürekli karşılaştığımız bu gündem ülkemizin hayrına değildir. Yüce Türk milleti olarak bu gibi hadiseler toplumumuza yakışmayan, bir an önce kökü kurutulması gereken hadiselerdir. Olaylarda uyuşturucunun, ihmalin, adalet açısından yetersizliklerin ortaya çıktığı bir dizi otorite sorunları da mevcuttur. Bu sorunların çözümü ile ilgili olarak Milliyetçi Hareket Partisi, Sayın Bilge Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin liderliğinde gereken tepkiyi vermiştir ve vermeye de devam edecektir. Kadına, çocuğa, insana ve hatta hayvana karşı şiddete karşı sıfır tolerans gösterdiğimizi bir kez daha açıkça ifade ediyoruz. Bugün şiddet olayları ve sonrasında toplumumuzun içerisinde bulunduğu ruh hali hızlı ve acele şekilde yeniden tesis edilmeli ve onarılmalıdır. Bunun gereken adalet sağlanmalıdır. Bu bağlamda şiddetin önüne geçecek adımlar adalet nezdinde atılmalı, “Bireysel ve Toplumsal Şiddetle Mücadele” için çalışmalar yürütülmelidir. Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli'nin de açıkladığı üzere bu şiddet olayları ile ilgili kurulan komisyonun milletimizin ve devletimizi bu soruna yönelik çözümler sunacağına inancım tamdır.  Bu her bir ferdimize zarar veren şiddet bataklığını hep birlikte, millet olarak atacağımız adımlarla kurutmalıyız. 
Bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin son TBMM Grup toplantısında ifade ettiği gibi, 'Şiddet karşısında sessiz kalamayız. Geleceğimizi şiddete rehin bırakamayız. Derlenmeliyiz, toparlanmalıyız, kendimize gelmeliyiz, cezaları artırmakla beraber; şiddetin ürediği ana yatağı kurutmak zorundayız.' ifadelerini kullandı.