Yabancı öğrenciler için tanışma kahvaltısı

Yabancı öğrenciler için tanışma kahvaltısı

Dünyanın değişik ülkelerinden Pamukkale Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Denizli Şubesi’nce düzenlenen tanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Dünyanın değişik ülkelerinden Pamukkale Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler, için Polisevi’nde tanışma kahvaltısı düzenlendi. Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’nun (UDEF) organizasyonuyla düzenlenen kahvaltıya; 120’ye yakın yabancı misafir öğrenci, UDEF Yönetimi, İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Denizli Şubesi Başkanı Hasan Ali Solak katıldı. Kahvaltıda konuşan UDEF Denizli Şubesi Başkanı Ali Durmuş, UDEF’in hedeflerinden bahsederek; “Biz daha yeni kurulduk. Yeni bir derneğiz. Ben siz öğrencilerimize UDEF nedir, neler yapar, onları anlatmak istiyorum. UDEF Türkiye’ye eğitim almak için gelen öğrencilere ev sahipliği yapmayı, onları birbirleri ile kaynaştırmayı, ülkemizde edindikleri birikimleri farklı coğrafyalara taşıyabilecek vasıflı insanlar, bireyler olmalarına katkı sağlayabilmeyi hedef edinmiştir. Eğitim-öğretim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri, maddi ve manevi, ihtiyaçların çözümüne ortak olabilmeyi amaçlar. UDEF’in misafir öğrencilerin olduğu her ilde dernekleri vardır. Yani Türkiye’de hangi ilde misafir öğrencilerimiz varsa orada biz dernekleştik. Yine o üniversitelerde, topluluklarımız var. Biz de 1 ay oldu göreve geleli. Yeni bir topluluk kuracağız. Ayrıca yurt dışında da partner kuruluşlarımız var. UDEF uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Her Adem bir alemdir anlayışı ile hareket ediyoruz. Ve her zaman da bu anlayışla hareket edeceğiz. Farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Asıl hedefimiz birlik, beraberlik ve kardeşliktir” dedi.

“UDEF DENİNCE AKLA, ULUSLARARASI BİR KAVRAM GELİR”

“UDEF denince akla, uluslararası bir kavram gelir” diyen, İHH Denizli Başkanı Hasan Ali Solak; “UDEF denince akla küreselleşme gelir. Ülkeler, toplumlar, kobiler, işletmeler şüphesiz ki, küreselleşmenin içinde yer almaktadır. Kim benim küreselleşme ile işim olmaz, beni ilgilendirmez derse bu çokta doğru bir cümle olmaz. Hepimiz küreselleşmenin içerisindeyiz. Bizim toplumumuzda insanlar kolektif hareket ederler. Bizim cenazelerimize ve düğünlerimize baktığımızda, yardımlaşma çalışmalarına baktığımızda kolektivist bir toplumun özelliklerini taşımaktayız. Hep bir arada ortaklaşa hareket ediyoruz. Kolektivist toplumlarda yaşayan kişiler birbirlerine yardım etmeyi severler. Bu toplumlarda asgari ücretle çalışan kişiler hayatlarını idame ettirirler. Bu toplumlarda günde 2 TL’ye ayakkabı boyacılığı yapan kişi bile hayatını idame ettirir” diye konuştu.

Denizli Gazetesi uygulamamızı ücretsiz indirip; gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir