“Rahşan Ecevit, cumhuriyetle yaşıt bir insandı”

“Rahşan Ecevit, cumhuriyetle yaşıt bir insandı”

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit için taziyeleri kabul eden eski DSP Milletvekili ve DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Denizlili Hasan Erçelebi; “Rahşan Ecevit’i kaybettik. Türk halkının, hepimizin başı sağolsun. Rahşan Ecevit, cumhuriyetle yaşıt bir insandı” dedi.

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören eski Başbakanlardan DSP’nin Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit’in eşi ve DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 97 yaşında hayata veda etti. Rahşan Ecevit için taziyeleri; Ankara’daki 5 Evler’de bulunan Güvercin Yuvası’nda, Ecevit ailesini yakınlığı ile tanınan eski DSP Milletvekili ve DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Denizlili Hasan Erçelebi kabul etti. Rahşan Ecevit’i kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirten Erçelebi; “Türk halkının, hepimizin başı sağolsun. Rahşan Ecevit, cumhuriyetle yaşıt bir insandı. Hayatı boyunca haksızlığa, hukuksuzluğa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı mücadele etti. Kendisi için hiçbir şey istemedi. Her şeyi; vatan, millet, halk ve köylüler içindi. Onun için üzüntümüz çok fazla. Bizi teselli eden; onun bize aşıladığı mücadele azmidir. Bunu sürdüreceğiz” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN”

Rahşan Ecevit’in Türk kadılarını örnek bir kişisi olduğunu belirten Erçelebi; “Türk ne yapabileceğini, nasıl dik durabileceğini, nasıl dirayetli olabileceğini gösterdi. 12 Eylül baskıcı rejimine karşı nasıl direnileceğini, nasıl örgütlenileceğini ve eşini hapsettiklerinde ‘burada ben varım’ diyerek Demokratik Sol Parti’yi kurup, ilk genel başkanı nasıl olunduğunu, eşinin arkasında nasıl dik durulduğunu gösteren bir insandı. Ruhu şad olsun. Cennet, mekanı olsun. Üzüntümüz derin. Ancak biz kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti’nin üyeleri olarak onun ilke ve hedeflerini gerçekleştirmekle kendimizi görevli sayıyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz. Türk milletinin başı sağolsun” diye konuştu.

“ÇOK SEVDİĞİ BÜLENTİ’NİN YANINDA TOPRAĞA VERECEĞİZ”

Cenaze törenine ilişkin açıklama yapan Erçelebi; “Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit’in aşkı ve sevgisi, dillere destandı. O yüzden Rahşan Hanım’ın bir vasiyeti vardı. ‘Beni Bülentimden ayırmayın’ diyordu. Biz bu talebini Cumhurbaşkanı’na ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızı arayarak; bu talebimizin kabul edildiğini, Rahşan Hanım’ın Bülent Ecevit’in yanına defnedilebileceğini, bu kararın bakanlar Kurulu’ndan çıkacağını ve Meclis’teki bütün partilerin onayının olduğunu bize bildirdi. Yarın öğle namazına müteakip, Kocatepe Camisi’nde kılacağımız cenaze namazından sonra kendisini çok sevdiği Bülenti’nin yanında toprağa vereceğiz. Türk milletinin başı sağolsun” dedi.

Denizli Gazetesi uygulamamızı ücretsiz indirip; gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir