Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Körfez Ülkeleri ziyaretlerine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Malta'ya geçti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yaklaşık 5 gün süren Körfez Ülkeleri turuna katılmıştı. Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’da biz dizi ziyaretlere katılan Bakan Zeybekci, yurda döner dönmez, Başbakan Binali […]
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Körfez Ülkeleri ziyaretlerine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Malta'ya geçti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yaklaşık 5 gün süren Körfez Ülkeleri turuna katılmıştı. Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’da biz dizi ziyaretlere katılan Bakan Zeybekci, yurda döner dönmez, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Malta'ya geçti. Başbakan Yıldırım’ın ekibinde; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanında Aile ve Sosyal politikalar bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.
TÜRKİYE İLE MALTA DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN TESİSİNİN 50. YILDÖNÜMÜNE DENK GELİYOR
Başbakan ve bakanların yer aldığı Malta görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, kültürel işbirliği alanlarının, terörizmle mücadele, düzensiz göç sorunu konularının, Malta'nın AB Dönem Başkanlığı ışığında Türkiye-AB ilişkilerinin ve Avrupa Birliği'yle ilgili hususların, ayrıca diğer güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması bekleniyor. Ziyaret, Türkiye ile Malta arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 50. yıldönümüne denk geliyor.
TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET
Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler, Başkent Valetta'da bulunan 1565 yılında Malta kuşatmasında şehğit olan askerlerin adına Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Türk şehitliğini ziyaret ederek, şehitliğe çelenk bıraktı. Başbakan Yıldırım, şehitlikte bulunan ziyaretçi defterini imzaladı.
HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER YAPILDI
Başbakan Yıldırım ve Malta Başbakanı Muscat'ın başbaşa görüşmesinin ardından, Türk ve Malta heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. Ayrıca; iki ülke başbakanının katılımı ile yapılan, Malta Türkiye İş Forumu'nda iş birliği fırsatları ve yatırım ortamı değerlendirildi.
Denizli Gazetesi uygulamamızı ücretsiz indirip; gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.
Kira fiyatları ve ev fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bugün açıklanacak sosyal konut projesine başvuru şartları belirlendi. TOKİ.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütüne yönelik Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda 38 işbirlikçinin yakalandığını açıkladı.TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkâri Şemdinli’de arazi araması icra eden güvenlik güçleri tarafından 15 av tüfeği.