Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi”, “EDES” Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde tanıtıldı. Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü engellilerin toplumsal entegrasyonu ve engellilere yönelik toplumda empati oluşturma projesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas […]
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Engellilerin Toplumsal Entegrasyonu ve Engellilere Yönelik Toplumda Empati Oluşturma Projesi”, “EDES” Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde tanıtıldı.
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü engellilerin toplumsal entegrasyonu ve engellilere yönelik toplumda empati oluşturma projesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın mensuplarına tanıtıldı. Düzenlenen toplantıya Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ömer Faruk Özer, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oğuz Karadeniz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları ve basın mensupları katıldı.
İlk sözü alan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, cemiyet olarak engelliler için ellerinden ne geliyorsa yapacakları sözünü verdi.
Daha sonra konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ömer Faruk Özer, engellilerin toplumda bazı konularda dezavantajlara sahip olduklarını fakat bu proje ile sıkıntıların ortadan kaldırılacağını ifade etti.
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, projenin iki amacı olduğundan bahsetti. Erdoğan, birincisinin farkındalık oluşturmak diğerinin de empati kurmayı sağlamak olduğunu söyledi.
Toplantıda projeyi tanıtan Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer, engellilerin topluma kazandırılması ve farkındalık oluşturmak adına bu projeyi başlattıklarını belirtti.
Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli’de 90 bine yakın engellinin olduğunu belirtip “Denizli’de aşağı yukarı 360 bin ailede bir engelli insan bulunuyor. Bunların bir kısmı işitme bir kısmı görme bir kısmı bedensel engellilerden oluşmakta. Engelliler konusunda Türkiye çok iyi atılımlar yaptı. Son 10 yılda özellikle mevzuatımızda engellilerle ilgili yeni haklar geldi. Basın mensubu arkadaşların bizim sesimiz kulağımız, gözümüz olmasını istiyoruz. Engelliler kendilerine verilen hakları ancak basın yoluyla bilebilirler” diye konuştu.