Doğuştan gelen ‘aort koarktasyonu’ diye tanımlanan damar hastalığı nedeniyle 18 yaşında operasyon geçiren Denizli Servergazi Devlet Hastanesi hemşirelerinden 44 yaşındaki Dilek Sevinç, yıllar sonra kalpten çıkan ana atar damarında balonlaşma meydana geldi. Dilek Hemşire, Denizli Özel Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Ünal Açıkel ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştu. […]
Doğuştan gelen ‘aort koarktasyonu’ diye tanımlanan damar hastalığı nedeniyle 18 yaşında operasyon geçiren Denizli Servergazi Devlet Hastanesi hemşirelerinden 44 yaşındaki Dilek Sevinç, yıllar sonra kalpten çıkan ana atar damarında balonlaşma meydana geldi. Dilek Hemşire, Denizli Özel Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Ünal Açıkel ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştu. Doğuştan gelen ‘aort koarktasyonu’ diye tanımlanan damar hastalığı nedeniyle 18 yaşında operasyon geçiren ve yapay damar nakil edilen Denizli Servergazi Devlet Hastanesi hemşirelerinden 44 yaşındaki Dilek Sevinç, yıllar sonra aynı operasyonla karşı karşıya geldi. Kalpten çıkan ana atar damarında balonlaşma meydana gelen Dilek Hemşire, Denizli Özel Sağlık Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Ünal Açıkel ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.
“BU DURUMU SAATLİ BOMBAYA BENZETEBİLİRİZ” Dilek Hemşirenin durumu ve yapılan operasyon hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Açıkel, “Dilek Hanım’da doğuştan gelen ‘aort koarktasyonu’ diye tanımladığımız bir damar hastalığımız vardı. Göğüs boşluğunda aort damarlarında bir darlık oluyor. Normalde bu yaşlarda bir insanda 2-3 cm olması gerekirken 1-2 mm küçük oluyor. Kendisine 18 yaşında yapay damar yapılmış. Yıllar geçtikçe bu damarda bir yırtılma meydana gelmiş. Bu durumu bir saatli bombaya benzetebiliriz. Her dakikada risk taşır” dedi.
“YENİ BİR DAMAR NAKİL ETTİK” Bu tür hastalarda açık ameliyatın çok tehlikeli ve hayati risk taşıdığının altını çizen Prof. Dr. Açıkel, “Biz hastamızda kasığındaki ana damardan bir giriş yaparak özel bir katı atelle yırtık damarın olduğu bölgeye özel bir damar yerleştirdik. Kısaca yeni bir damar nakil ettik. Başarılı bir şekilde operasyonu tamamladık. Şu an her şey güzel. Bu işlemden sonra belli takip süresi var. Hastamız buna uyacak. Bir problem yok. Hayati risk taşıyan bölge dolaşım dışı bırakılmış durumda. Bu işlem yapılırken diğer damarlarda da sıkıntı çıkmadı. Hastamız şu anda geziyor ve hareket ediyor. 1-2 gün içerisinde taburcu edeceğiz. 1 hafta içinde de mesleğine geri dönecek. Bu tür problemleri olan hastalar sağlık merkezlerine başvursunlar. Türkiye sağlık anlamında gelişme içerisinde. Denizli’de de şu anda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Altyapı ve teknolojik donanımlara sahip olduğu için hizmet verebiliyoruz” diye konuştu.
“ÖZEL SAĞLIK HASTANESİ BENİM İÇİN BÜYÜK ŞANS OLDU” Yeniden sağlığına kavuşan ve taburcu olmayı bekleyen Dilek Sevinç, “Öncelikle Denizli’de böyle bir hastanede bu tedavinin yapılıyor olması benim için büyük bir şanstı. Hocama, ekibine ve bütün hastane personeline teşekkür ediyorum. Bu sağlık merkezi olmasa Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlerde hastane hastane gezecektim. Belki de günlerimi alacaktı. Buraya geldim ve bir gün içerisinde sağlığıma kavuştum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok iyi durumdayım. Yürüyebiliyorum, gezebiliyorum, yiyebiliyorum. Bu durumda olan hastalarda vakit kaybetmesinler. Sağlık çok önemli ve aksatmasınlar. Hekimlerimizin dediklerine de uysunlar” dedi.
İBRAHİM ALAYONT-DOĞAN AKŞİT
Denizli Gazetesi uygulamamızı ücretsiz indirip; gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.
Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı’nın uygulanmasında ve başlatılmasında Mimar Odası Denizli Şubesi’nin emeği çoktur. Pamukkale’nin korunması konusunda en fazla ter dökenlerin başında Mimarlar Odası eski başkanları Zeki Kaplan ve Ahmet.
Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, geride kalan 2017-2018 sezonunun değerlendirmesini yaptı. “Denizli’de koca bir sezon centilmenlik içinde geçti” diyen Ceşen, “Bir yılda tüm kategorilerde yaklaşık 3 bin.