Ankara’da 28 yıl önce öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen törenle anıldı.
Denizli, 28 yıl önce Ankara’da öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu unutmadı. Mumcu’yu anma ve ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ dolayısıyla Denizli Demokrasi Platformu tarafından Valilik önünde tören düzenlendi. Törene CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan katıldı. Pandemi kuralları göz önünde bulundurularak yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“O YÜCE GÖNÜLLÜ İNSANI UNUTTURMAYACAĞIZ”
Törende konuşan Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve Baro Başkanı Müjdat İlhan; “24 Ocak 1993’te öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıldönümü tarihleri arasındaki Ocak ayının son haftası her yıl ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ olarak kabul edilmiştir. ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’nda başta Muammer Aksoy, Uğur Mumcu olmak üzere Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan gibi güzel ülkemizin vatansever evlatlarının; hain pusularda, terör tuzaklarında kaybettiği nice değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, onları rahmetle ve özlemle anıyoruz. Bu ülke, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının bize emanetidir ve hiçbir terör örgütünün bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir. En doğudan, en batıya kadar ulusumuz, kenetlenecek ve aynı bayrak altında Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye’nin laik, demokratik ve çağdaşlık temelindeki mücadelesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten asla vazgeçmeyecektir. Bugün, ülkemizi korumak için canları pahasına sınırlarımızı koruyan kahraman Mehmetçiklerimiz gibi, bizler de ölmeye hazırız. Her türlü savaşta ulusça bir aradayız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz. Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canlarını bu uğurda kaybedenlerin uyarıları dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi. Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi. Hep birlikteyiz ‘ey halkım unutma bizi, unutma bizi, unutma bizi’ diyen o yüce gönüllü insanı unutturmayacağımızı bir kez daha hatırlatıp sonsuz saygılarımızı sunuyoruz” dedi.