Su kaynaklarının bütüncül havza yönetimi anlayışı çerçevesinde korunması için gereken tedbirleri belirlemek, havza koruma eylem planları ile havza, taşkın ve kuraklık yönetim planlarının il bazında uygulanmasını sağlamak amacıyla yılda 3 defa toplanan ‘Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı son toplantısı Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Su kaynaklarının bütüncül havza yönetimi anlayışı çerçevesinde korunması için gereken tedbirleri […]
Su kaynaklarının bütüncül havza yönetimi anlayışı çerçevesinde korunması için gereken tedbirleri belirlemek, havza koruma eylem planları ile havza, taşkın ve kuraklık yönetim planlarının il bazında uygulanmasını sağlamak amacıyla yılda 3 defa toplanan ‘Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı son toplantısı Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Su kaynaklarının bütüncül havza yönetimi anlayışı çerçevesinde korunması için gereken tedbirleri belirlemek, havza koruma eylem planları ile havza, taşkın ve kuraklık yönetim planlarının il bazında uygulanmasını sağlamak, etkili bir su yönetimi için sektörler arası koordinasyonu, işbirliğini ve su yatırımlarının hızlandırılmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası belgelerde yer alan hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla strateji, plan ve politika geliştirmek, havza planlarında kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesi gereken hususların uygulanmasını değerlendirmek, üst düzeyde koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak üzere yılda üç defa düzenlenen “Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu”nun 2016 yılı son toplantısı Valilik Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Kurul Başkanı Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Merkezefendi Kaymakamı ve Pamukkale Kaymakam Vekili Şükrü Görücü, diğer ilçe Kaymakamları, DSİ 21. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Belediye Başkanları, Sulama Birlik Başkanları, ilgili kurum müdürleri ve DSİ 21. Bölge Müdürlüğü görevlileri katıldı.
Toplantıda DSİ 212. Şube Müdür Yardımcısı M. Hakan İlhan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya sunumları gerçekleştirdi. Toplantıda; bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirmesinin yapıldığı ve takibinin yapılmasının istenildiği Kurul toplantısında, nehir ve akarsulardaki su kirliliğinin önlenmesi ve takibinin yapılması, sulama birlik/kooperatiflerinin sefer/dekar uygulamalarını başlatmaları, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara ilaç hazırlama ünitesinin kurulmasının önemi, pestisit atıkların yüzeysel sulara karışımının önlenmesi ve su tasarrufuna yönelik çiftçilerin eğitilmesi konuları ön plana çıktı.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak, toplantı kararına yazılmak üzere; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak olan Değerler Eğitimi’nde ve Halk Eğitim Kursları’nda suyun doğru kullanımı, öğrenci ve kursiyerlerin tasarrufa yönlendirilmesi konusunda eğitim verilmesi, çiftçi eğitimlerinde verilen teşvik ve destek uygulamalarının anlatılmasını, vahşi sulamadan modern sulamaya geçişin önemi ile eğitim verilmesini istedi. Vali Altıparmak ayrıca, her toplantıdan önce DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, YİKOB ve DESKİ’nin kendi aralarında dar bir toplantı yaparak Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na hazır gelmeleri talimatını verdi.