Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün öncülüğünde birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun desteklediği "Mahallemde Maç Var" projesi, mahalleler arasında dostluk ve rekabeti pekiştirmek amacıyla düzenleniyor. Ekim 2023'te başlayan hazırlıklar sonucu, Ocak 2024'te başlayan müsabakalarda 50 mahalle takımı ve 970 genç sporcu kıyasıya mücadele ediyor.

Denizli'nin güreşte sırtı yere gelmiyor Denizli'nin güreşte sırtı yere gelmiyor

Turnuvanın çeyrek final müsabakaları, Denizli'deki Saraçoğlu ve Başkarcı stadlarında gerçekleştiririldi. İlk maç 11.00'de, ikinci maç ise 13.00'te başladı, karşılaşmada 8 takım yarı final için mücadele etti. Yeşil sahalarda mücadele eden gençleri Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç’ta yalnız bırakmadı. Sağdıç maçlara gelerek gençlerle sohbet etti ve başarılar diledi.

Çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından 16 Mayıs tarihinde Atatürk Stadyumu'nda büyük final karşılaşması yapılacak. Projenin başında belirtilen amaçlarından biri de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve sosyal çevrelerini iyileştirmelerine yardımcı olmaktı. Ayrıca, mahalle kültürünün güçlenmesine de önemli katkılarda bulunuyor.

Projede kapmasında yeşil sahalarda mücadele eden gençler ise böyle bir etkinlik yapılmasından dolayı Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Gençlerin futbol ve spora yönlendirilmesi için bu projenin öneminden bahseden takımların teknik direktörleri ise çocuklarda önemli gelişmeler gözlemlediklerini belirtti.

Mahalledeki çocukların sportif faaliyetlere katılmasının önemli olduğunu dikkat çeken mahalle muhtarları ise projenin önemli olduğuna dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi