Denizli  OSB Yönetim Kurulu Başkanı Uslu hayatını kaybetti Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Uslu hayatını kaybetti

Merkezefendi Belediyesi, tarihi ve kültürel mirası koruma çabaları amacıyla önemli bir adım attı. 158 yıllık Hacı Hızır Salih Efendi Konağı'nın restorasyonu tamamlanarak açılışı yapıldı. 158 yıllık bu değerli yapı, titiz bir restorasyon sürecinden geçirilerek eski ihtişamına kavuşturuldu. Restorasyon sürecinde özgün detayların korunduğu ve yapıya zarar verilmeden modern yaşamın gereksinimlerine uygun hale getirildi.

Açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“GEÇMİŞİN İZLERİ GELECEĞE TAŞINDI”

Restorasyonun önemini vurgulayarak, konağın gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir adım atıldığını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Hacı Hızır Salih Efendi Konağı, sadece bir bina değil, aynı zamanda geçmişimizin, geleneklerimizin ve kültürümüzün bir yansımasıdır. Bu değerli mirasın gelecek nesillere aktarılması için titizlikle çalıştık ve konağı aslına uygun şekilde restore ettik. Belediyemiz bünyesine kazandırarak restorasyon çalışmalarını tamamladığımız Denizli’mizin en eski konaklarından olan, 158 yıllık tarihi mirasımız, Hacı Hızır Salih Efendi Konağı’mızı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi