Pamukkale Teknokent’ten Hollanda çıkarması Pamukkale Teknokent’ten Hollanda çıkarması

DENTUROD’un geleneksel “yaza merhaba” etkinliği, Marla Premium Restoran’da gerçekleştirildi. Etkinliğe dernek üyeleri, turizmciler ve iş insanları katıldı.

Drt Tv mikrofonlarına konuşan DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek bu tür buluşmaların klasik hale geldiğini söyledi.

Başkan Şen, “ Bu buluşmalarda genel sorunları dile getiriyoruz. Yerel yöneticilerimize sorunlarımızı iletiyoruz. Bu yıl çok iyi bir sezon bekliyoruz. Yılsonu itibariyle 3 milyon turist sayısına yaklaştık. Bunun da müjdesini vereceğiz. Nisan ayına baktığımız zaman Pamukkale Ören Yerinde %95’lik bir artış var. Çok iyi bir rakam... Bundan sonraki aylarda böyle devam eder. Hem turizmciler için hem de ülkemiz için iyi bir yıl olur” dedi.

Pamukkale’ye yabancı talebinin fazla olduğunun altını çizen Gazi Murat Şen, “ Otellerimiz neredeyse şu an itibariyle dolu. Yerli talebi de çok yoğun. Özellikle bakanlığımız, kültür turizmine çok önem vermeye başladı. Bunlarla ilgili arkeolojik bölgelere çok ciddi bütçeler aktarılıyor. O bütçelerle birlikte bu bölgelerde kazı ve restorasyon çalışmaları da hız kazanacak. Daha önce gelen misafirlerimiz farklı bir Pamukkale ile karşılaşacaklar” dedi.

Editör: Haber Merkezi