İl Başkanı Garip’i ağırladılar
MHP İl Başkanı Yusuf Garip, Ülkü Ocakları İl Başkanı Özgür Solak ile bir süre görüştü. Ziyarette, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Manisa’da yapacağı,”2023’e doğru aday belli karar net” mitingi.
Dünyanın en büyük ev tekstil fuarı olan Heimtextil Frankfurt başladı. Fuarda Denizli’den önemli firmalar yer alıyor. Adea Tekstil Genel Müdürü Mustafa Alpagut fuarı değerlendirdi. Heyecanlı olduklarını belirtti.
Ev tekstili alanının lider uluslararası ticaret fuarı olan Heimtextil başladı. Heimtextil Frankfurt’ta 50 ülkeden 2 bin 200’den fazla katılımcı yer alıyor. Denizli’den de önemli firmaların boy gösterdiği fuara Denizli adeta damga vurdu.
“Hem mutluyuz, hem heyecanlıyız”
Adea Tekstil Genel Müdürü Mustafa Alpagut fuarı değerlendirdi. Çok heyecanlı olduklarını belirten Alpagut, “Açıkçası heyecanlıyız. Adea tekstil uzun bir geçmişe olmasına rağmen 2018den sonra uluslararası atılımların yapmaya başladı. Dolayısıyla uluslararası arenada ilk defa boy gösteriyoruz. Bundan dolayı hem mutluyuz hem de heyecanlıyız. Fuar sonunda güzel bir çıktıyla evimize döneceğimizi umut ediyoruz” şeklinde belirtti.
“Müşterilerimize uçtan uca hizmet vermeye çalışıyoruz”
Alpagut, firması hakkında da bilgi verdi: “Aslında ilk temel 1980’lerin başında atılıyor. Denizli’nin Tavas ilçesinin Vakıf köyünde dokuma tezgâhlarıyla başlıyor. Tabi o zamanlar inişler çıkışlar oluyor. Ben gözümü aslında dokumahanenin içinde açtım. Kendim ailemin yönlendirmesi ile farklı alanlarda uzmanlaştım. Sonrasında dede mesleğine baba mesleğine yatırım yapmayı düşünerek 2018’in sonlarına doğru bir dönüşüm içine girdik. Meyvelerini de uluslararası arenalarda almaya başladık. Adea’nın özellikle otel tekstili sektöründe uzmanlaştığını söyleyen Mustafa Alpagut, “Nevresim çeşitleri üzerinde farklı kalitede kumaş üreterek, nevresim çarşaf havlu bornoz gibi üretim kapasitesi var. Otel tekstili olunca farklı ürünleri üretmek zorunda oluyorsunuz. Alez de bunlardan bir tanesi. Müşterilerimize uçtan uca hizmet vermeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.
“Birleşmiş Milletler ihalesinde”
İhracatın savaştan önce Avrupa’ya yapıldığını söyleyen Alpagut, Amerika’nın büyük bir Pazar olduğunu yavaş yavaş Amerika’ya bir kayış olduğunu belirtti. Alpagut; “Başta müşteri portföyümüze baktığımız zaman başta İngiltere Almanya ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde ihracatımız var. Pakistan, Çin ve Hindistan gibi büyük ülkelerin arasında rekabet etmeye çalıştıklarının altını çizen Alpagut, “Türkiye lojistik olarak çok önde bir ülke ama maliyetler açısından gerek ham madde maliyetleri, gerek enerji maliyetlerinden dolayı birazcık pazarda rekabette geriye düşen bir ülke. Resesyonla birlikte, savaşla birlikte, pandemiyle birlikte bu açığı müşterilere bize hizmet kalitesiyle aslında kapatmaya çalıştık. İletişimdeki gücümüz, farklı sektörlerden olan tecrübemiz aslında müşteri yaklaşımımızı daha farklı kıldı. Bu sektörde görmediğim iletişim şekliyle bizimle çalışmayı tercih ettiler. Savaşın olması çok üzücü ama savaşın başlamasıyla birlikte ilk yurt dışındaki bütün büyük ihalelerden faydalanan firmalardan bir tanesiyiz. Yine geçtiğimiz aylarda yapılan Birleşmiş Milletler ihalesinde boy gösterdik. Dolayısıyla farklı kanallardan, farklı ülkelerdeki alıcılarla iletişime geçerek iletişimimizdeki kuvvetimizi de göstererek bu pazarda rekabette avantajlı olmaya çalışıyoruz” diye belirtti.