Denizli’de gerçekleştirilen tatbikat sonrası açıklama yapan AFAD İl Müdürü Ali Ekiz, “Bir deprem ve afet oluyormuş gibi paniği yaşatmadan insanların bilincini artırmak istiyoruz” dedi.
Denizli’de dün gerçekleştirilen 7 bin kişiyle ‘Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye’ tatbikatı sonrası AFAD İl Müdür Ali Ekiz açıklamalarda bulundu. Tatbikatların çok önemli olduğuna değinen Müdür Ekiz, bu şekilde farkındalığında artırıldığını belirtti. Müdür Ekiz, “İçişleri Bakanlığımız tarafından 2022 yılı ‘Tatbikat Yılı’ olarak ilan edildi. Tabi biz yılın başından beri kamu kurumu, kuruluşlar, fabrikalar, siteler ve okullarda tatbikatlarımızı devamlı yapıyoruz. 81 ilde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı il-ilçe müftülükleri ve Dini İhtisas Yüksek Merkezi’nde canlı bağlantı yaptık. Tatbikatın olduğu 6 ilden birisiyiz. Toplamda 347 Kur’an kursu, 1 il müftülüğü, 19 ilçe müftülüğü ve Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi olmak üzere 368 yerden 7 bin 92 kişiye aynı anda çök kapan tutun ve daha sonra tahliye tatbikatı yaptık. Tatbikattaki amacımız halkı bilinçlendirmek, affet öncesi farkındalığı artırmak ve bütün kamu kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesini sağlamak” dedi.
DENİZLİ’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN TATBİKAT SONRASI AFAD İL MÜDÜRÜ ALİ EKİZ, “BİR DEPREM VE AFET OLUYORMUŞ GİBİ PANİĞİ YAŞATMADAN İNSANLARIN BİLİNCİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ” DEDİ. (ATİLLA ÖZER – SEMİH CAN YILMAZ/DENİZLİ-İHA)
Denizli’de gerçekleştirilen tatbikat sonrası AFAD İl Müdürü Ali Ekiz, “Bir deprem ve afet oluyormuş gibi paniği yaşatmadan insanların bilincini artırmak istiyoruz” dedi.
“Can ve mal kaybının önüne geçmiş oluruz”
12 Kasım’daki tatbikattan bahseden Müdür Ekiz, “Bakanımız Süleyman Soylu’nun başkanlığında yine 9 Kasım’da Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ile Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla 12 Kasım’da ülke tatbikatı yapacağız. 12 Kasım’da sadece çök-kapan-tutun tatbikat olacak ve tahliye tatbikatı yapılmayacak. Tatbikatların önemi her zaman provalı olmaktır. Bizler tatbikatta teknik dersleri alıyoruz ama uygulama yok. Bir deprem ve afet oluyormuş gibi paniği yaşatmadan insanların bilincini artırmak istiyoruz. Afet olarak bir gerçek var, devletimizin harcadığı gayrisafi milli hasılat, affet öncesi tedbirler aldığımızda ve bilinçlendirdiğimizde 7 kat daha fazla oluyor. Afet öncesi yaptığımız çalışmaları aile ve bireyde oluşturabilirsek panik, can ve mal kaybının önüne geçmiş oluruz” ifadelerini kullandı.
Denizli Gazetesi uygulamamızı ücretsiz indirip; gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.
Topraklardaki tarım ürünlerinde kalite ve verimin giderek azaldığı uyarısını yapan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, çiftçilere kimyasal değil hayvansal gübre kullanma çağrısı yaptı. Topraktaki doğal.
Denizli ve Türkiye’nin değerlerini gelecek nesillere aktarmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmadı. Büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 749. yıl.