Babaannesinin mezarına eşini götürdü

Babaannesinin mezarına eşini götürdü

Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşayan İsmail Söylev, sağlığında evlenmesini çok isteyen ancak 2019 yılında vefat eden babaannesi Necmiye Pembe Durmaz’ın mezarına evlendiği gün gitti. Gelin arabasıyla mezarlığa giden ve eşini de mezarlığa götüren damat, babaannesinin mezarı başında uzun süre hem gözyaşı döktü hem de dua etti.

Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşayan İsmail Söylev, sağlığında evlenmesini çok isteyen ancak 2019 yılında vefat eden babaannesi Necmiye Pembe Durmaz’ın mezarına evlendiği gün gitti. Gelin arabasıyla mezarlığa giden ve eşini de mezarlığa götüren damat, babaannesinin mezarı başında uzun süre hem gözyaşı döktü hem de dua etti.

Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşayan İsmail Söylev, evlendiği gün yaptığı hareketle büyük takdir topladı. Çocukluğundan bu yana ailesi birlikte babaannesi de dahil olmak üzere yaşayan İsmail Söylev, babaannesi tarafından sürekli evlenmesi yönünde gelen uyarıları dinledi. Babaannesi Necmiye Pembe Durmaz’ın evlenmesiyle ilgili sözlerini hep düşünen İsmail Söylev bu süreçte evlenemedi. Babaannesi Pembe Durmaz’ı 2019 yılında kaybeden İsmail Söylev, büyük üzüntü yaşadı.

Geçtiğimiz günlerde evlilik için gerekli işlemleri yapan İsmail Söylev, eşinin Kırgızistan’dan buldu. Feride isimli kızla anlaşan damat, düğün hazırlıklarına başladı. Bu süreçte davetiyeyi dahi babaannesinin adından dolayı pembe bastıran damat, düğün günü mezarlığa gitti. Düğün konvoyundan ayrılan damadın arabası, içinde gelinin de olduğu şekilde babaanne Pembe Durmaz’ın mezarına gitti. Arabadan inen damat İsmail Söylev, bir süre babaannesi ile konuştu. ‘Seni çok özledim babaanne. Bak gelinini getirdim’ diyen damat burada gözyaşlarına boğuldu. Babaannesinin mezar taşına sarılan ve uzun süre ağlayan damat daha sonra dua ederek mezarlıktan ayrıldı.

Babaannesinin kendisi için çok değerli olduğunu belirten damat İsmail Söylev, ‘’Beni çocukluğumdan beri o büyütmüştü. Onunla çok şey paylaşmıştım. Bana sürekli evliliğimi görmek istediğini söylerdi. Nasip olmadı. Ancak ben evlendiğim gün ona gelinini getireceğimin sözünü vermiştim. Evlendiğim gün gelin arabasıyla mezarına giderek ona olan sevgimi ve saygımı göstermek istedim. Ruhu şad olsun’’ dedi.

Denizli Gazetesi uygulamamızı ücretsiz indirip; gelişmelerden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir