Çocuklar eşit olmalı

Özel bir şirkette kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Muharrem Can İncir, sipariş teslim ettikten sonra otelde gördüğü piyanoyu çalmak istemiş, o anlar sosyal medyada çokca paylaşılmıştı..

Mozart'ın 'Türk Marşı'nı çalan İncir, gündem olmasının ardından kuryeliği bırakıp piyanist olmak istediğini söylemişti. Ülkemizde kim bilir kaç tane genç var böyle. Tabi görüntüler paylaşılınca ünlüler de harekete geçti. Belki bir gencin hayatı kurtuldu. Peki ya diğerleri ? Zaman akıp giderken, binlerce genç iş bulma derdinde. Sosyal aktiviteler bile yok denilecek kadar az. Bu genç motor kuryeliği yapıyor. Kendisi eğitim almadan öğrenmiş. Tam bir yetenek… Ülkemizde o kadar yetenekli gençler var ki. Sesiyle, bilgisiyle kendine hayran bırakan… Şans onun yüzüne güldü. Umarım diğer gençlerimizin ve çocuklarımızında yanında olur şans.
*
Rekabet Kurulu, İstanbul ve Ankara'da faaliyet gösteren aralarında Fransa menşeili okullarında bulunduğu özel eğitim kurumları hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, 11 Kasım 2022'de gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul'da faaliyet gösteren Fransa menşeili 5 özel eğitim kurumunun, fiyat tespiti yaparak 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesini ihlal ettikleri iddialarını ele aldı. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri ciddi ve yeterli bularak, 5 özel okul hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Malum geçtiğimiz günlerde Demet Akalın özel okul fiyatlarını yazmıştı. Kimi okul parasıyla bir ev bile alınır. Eğitimde fırsat eşitliğini hep savundum ve savunacağımda… Her çocuğun hakkı iyi bir eğitim. Ancak ülkemizde ne yazık ki bu mümkün olmuyor. Afaki fiyatlar aldı başını gidiyor. Bu duruma dur demek için devlette harekete geçti. Belli bir oran belirledi. O oranın üstünde zam yapılamayacak. Dilerim ki her çocuğun eşit olduğu bir dünyayı hepimiz görürüz…