Hizmet İş Sendikası tarafından 25 bin lira maaş sözünü tutmamakla eleştirilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu dünkü meclis toplantısında bu eleştirilere yanıt verdi. Çavuşoğlu, ülkedeki ekonomik durum değerlendirildiğinde çalışanların ücretlerindeki yetersizliğe dikkat çekerek, "Arkadaşlarımızın geçinmeleri noktasında büyük bir sıkıntı ve aldıkları ücret noktasında mutlu olmadıklarını gördük" dedi.

Çalışanlar için gönüllerinden daha fazlasının geçtiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Hatta projelerimizin arasında çalışan kardeşlerimize daha güzel imkanları sunmak vardı. Tabi burada yine şuna dönmesin bu iş, şöyle oldu da böyle oldu da falan değil. Ama biz kendi bütçemiz doğrultusunda en iyi yere getirmek için işçi kardeşlerimize belli bir miktar iyileştirip bunu altı ay içerisinde ödemek üzere bir çalışma yaptık. Fakat acı olan tarafı; biz bu iyileştirmeyi yapmak istedik, sendika bizim bu iyileştirmemize karşı çıktı. Toplu iş sözleşmesindeki yetkili sendika olan Hizmet İş sendikasına yaptığımız çağrıdan sonra da bir basın açıklaması yapmışlar. Özellikle bu artış noktasında bizim sözlü çağrımıza da imza atmayacaklarını söylemişler ama yarın bir daha resmi yazı ile çağıralım dedik. İşçilere para verelim diyoruz işçilerin yetkili sendikası olan Hizmet İş sendikası biz istemezük diyor. Yani herhalde bu Türkiye tarihinde bir ilktir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Küçük Sevde’den Başkan Tatık’e çat kapı ziyaret Küçük Sevde’den Başkan Tatık’e çat kapı ziyaret

Yıllardır bu sendikada mücadele veren işçilerin sendika değişime gittiğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bu sendika herhalde işçilerin haklarını koruma noktasında bir sıkıntı olmuş ki birçok işçi arkadaşımız sendika değişimine doğru gidiyor. Ama yarın bunu imzalamayacak olurlarsa maalesef bu artışı yaşama geçirmeyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi işçilerine bir katkı sunmak istiyor, imzalarlarsa önümüzdeki aydan itibaren bunu peyderpey ödeyeceğiz. Geçen hafta çağırdığımızda imzalasalardı bu pazartesi maaşlarını bu şekilde güncellenmiş olarak yatıracaktık, arkadaşlarımız imzalamadılar perşembe ya da cuma günü. Onun için süreç devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi