Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısının birinci birleşimi, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda gündeme geçilmeden önce toplu taşımaya ilişkin konuşma yapan Çavuşoğlu, otobüslerin durumu, hatlar ve durak sayılarına ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi.

Lavabo ve pisuvarlar parçalandı Lavabo ve pisuvarlar parçalandı

Büyükşehir belediyesinin 275 otobüsten oluşan filosundaki araçların yaklaşık 200’ünün 10 yaş üzerinde olduğunu kaydeden Çavuşoğlu bu nedenle zaman zaman sorunlar yaşandığını kaydetti.

Bazı yerlerde durak sayısını azalttıklarını dile getire Çavuşoğlu, "Özetle 150-200 metre arayla durakların olduğunu düşündüğünüzde artık o araçların hem kapasitesi hem de ulaşım süresi anlamında sıkıntıların farkındayız. Şehrimizden de özetle şunu istiyoruz bu anlamda birazcık hep beraber fedakarlık yapmak zorundayız. Yani herkes güne başladığında hem sağlıklı yaşamak hem de toplu ulaşım anlamında hizmeti daha da kaliteli hale getirmek için birazcık yayalaştıralım, birazcık daha fazla mesafe, yani 50 metre yürüyerek bir otobüs durağına ulaşmak yerine 250 metre yürüyerek hem sağlıklı olmayı hem de buna ulaşmayı sağlayabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Çavuşoğlu bu söylemi ile vatandaşların tepkisini topladı. Açıklamasında engelli ve yaşlı vatandaşları unutan Başkan Çavuşoğlu’na tepkiler ise sosyal medyadan geldi. Birçok vatandaş Başkan Çavuşoğlu’nun makam aracını bırakarak yürümesini tavsiye ederken, açıklamanın engelli ve yaşlılar için talihsizlik olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi