Şeniz Doğan, "çevre dostu belediye anlayışı ile çalışıyoruz" Şeniz Doğan, "çevre dostu belediye anlayışı ile çalışıyoruz"

Çal ilçesinin sorunlarının, çözüm önerilerinin, sahip olduğu potansiyellerin ve ilçeyi ileriye taşıyacak stratejilerin tartışıldığı çalıştaya; çok sayıda akademisyen, kamu kurum temsilcileri, meslek kuruluşu temsilcileri ve özel sektör temsilcileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Çal Kaymakamı Ahmet Baz, Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Karadeniz, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açılış programındaki konuşmalarında Çal Kaymakamı Sayın Ahmet Baz: “Çok değerli akademisyenler, kamu kurumu temsilcileri, meslek kurumu temsilcileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan çalıştayın sonunda açıklanacak sonuç raporu, Çal’ın anayasası konumunda olacaktır. Bu sayede, bizden sonra gelecek yönetimler Çal’ın sorunlarını görüp, bu sorunların çözümü için katkıda bulunabileceklerdir” şeklinde konuştu. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan ise yaptığı konuşmasında, “çalıştayımızın bilimsel alanda Çal’ın kalkınması için bir kırılım olacağına ve ilçemizi bir ileri seviyeye taşıyacağına inanıyorum” şeklinde çalıştayın önemini vurguladı.

Çalıştayın ilk oturumunda “Tarım” başlığı konuşuldu. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altındişli’nin moderatörlüğünde yürütülen ve Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Yücel, Pamukkale Üniversitesi Çal Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysel Yeşilyurt Er, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan Bolat, Çal İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Ali Vardal, Çal Ziraat Odası Başkanı Ahmet Haşim Çil’in katılımıyla gerçekleştirildiği ilk oturumda; Çal’ın tarımsal üretimi ve sorunları, çözüm önerileri, geliştirilebilecek yönleri, potansiyelleri tartışma ve soru-cevap yöntemiyle değerlendirildi.

Üç gün devam eden ve yedi oturumun gerçekleştirildiği çalıştayda konuşulan, tartışılan bütün konular değerlendirilip sonuç raporu şeklinde ilan edileceği bildirildi. Çal ilçesi için geliştirilecek stratejik planlamalar ve uygulama planları içerisinde de yer alacak olan çalıştay çıktıları; ilerleyen günlerde ihtiyaç duyulması halinde eğitim, toplantı, seminer, konferans gibi faaliyet ve uygulamalara da kaynak teşkil edecek.

Editör: Haber Merkezi