Bu kadar kötü olmayı nasıl başardık?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir lisede, çekilen görüntülerde 11. sınıf öğrencisi N.G’nin sınıftaki arkadaşları tarafından darp edildiği görüldü. Diğer öğrenciler N.G'ye zorla şınav çektirmeye çalıştı.
Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından ortaya çıkmasının ardından N.G'nin ailesi şikayetçi oldu ve soruşturma başlatıldı. Okul idaresi olaya karıştığı iddia edilen 10 öğrenciye, 10 gün okuldan uzaklaştırma cezası verirken disiplin soruşturması sürüyor.
Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde gözaltına alınan 4 öğrenci, sabah saatlerinde Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi. 4 öğrenci, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Ben görüntüleri izlerken kanım dondu.
Biz öğrenciyken engelli bir arkadaşımız varsa eğer onunla daha çok ilgilenir, daha çok yardımcı olurduk.
Gerçekten ne ara bu kadar kötü olduk?
O çocuğun ailesi görüntüleri izlediğinde ne diyecek? Kendini nasıl hissedecek?
O çocuk yaşadığı bu zorbalığı nasıl unutacak?
Ahir zaman çok kötüsün çok…


İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı Gürbulak Bölge Müdürü Osman Erdoğan'a ilişkin dikkat çeken bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda, Erdoğan'ın, bir gümrük muhafaza memuruna tokat attığı görüldü.
Polat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'u da etiketlediği paylaşımında 'Bu ne rezalet Mehmet Muş!? Bir muhafaza memurunu mükellefin önünde nasıl tokat atıp küfredebilir bir müdür? Mesleğin ağırlığını özümsemiş onurlu insanlar yapmalı bu işi' ifadelerini kullandı.
Videoda bir toplantıda konuşan Osman Erdoğan, ayakta duran iki memuru göstererek 'İhtar aldığı gün sözleşmesi feshedilir. Ama bu adam öyle değil, bak sakallı gelmiş' dedikten sonra bir memura tokat atıyor. Erdoğan, tokatın ardından 'Eşek sıpası' diyerek hakaret ediyor.
Memur hiçbir şey yapmadan öylece duruyor. Belki bir şey dese işinden olacak. Korkuyor konuşmaya. Ama bizi bu korkularımız mahvetmedi mi?
Hak edene gerektiği yerde gereken cevabı verseydik eğer bu kendini bilmezler de bu kadar cesaretlenemezdi.
Aynı şey iş verenler içinde geçerli.
Çalışma koşullarını, iş verenin tutumunu, daha çok birçok şeyi beğenmiyoruz. Ancak bir şey demeye de korkuyoruz. İşsizlik korkusu ne yazık ki herkes de hakim.
Ne diyelim.
Devran bir gün döner.
O zaman biz de mutlu oluruz…