BU GÜN BİR SÖZ VER KENDİNE 

Acaba başarılı insanlar ne yapıyorlar da başarılı oluyorlar? Yaşamın tamamında başarılı olabilmek için nasıl bir yol izlemek gerekiyor. Başarılı olan ya da olmayan insanlar arasında nasıl bir fark var? Başarılı olanlar daha mı zeki, daha mı akıllı ya da bilinmeyen bir kabiliyetleri, başka bir yetenekleri mi var? Aslında hiçbir fark yok. Az başarılı olanlarla çok başarılı olanlar arasında yetenek ya da kabiliyet anlamında hiçbir fark yok.

Peki, bu fark nereden geliyor? Bir tarafta düşmanı ile mücadele eden ve vazgeçmeyen bir karakter var. Diğer tarafta ise hemen pes eden, düşmanı ile mücadele etmeyen bir karakter var. Peki, kim bu düşman? Nerde bu düşman? Bizi engelleyen, başarımızı engelleyen, bizi istediğiniz noktaya götürmeyen o engeller nerede? Bu engeller esasında dışarıda gibi görünüyorsa da insan kendi engellerini kendisi yaratıyor. Her şey aslında insanın beynini iyi kullanabilmesinde yatıyor. Beynimizde bulunan trilyonlarca nöron bizim çalışıyor. İki seçenekleri var ya bizim için çalışacaklar ya da başkaları için. Eğer çalışanlarımızı yani nöronlarınızı çok iyi kullanabilirsek acaba ne olur? Peki, çok iyi kullanmazsak başkaları bizim için kullanmaya başlarsa ne olur? Beynimizi ve düşüncelerimizi ön yargılarımızla, geçmişteki bilgilerimizle götürürsek belirlediğin hedefe ulaşmak mümkün olmayacak. Yaşamımızda rutin bir hayatımız varsa bu hayat güvenlidir bizim için, yani konfor alanı içinde olmak güven verir bize. Bu alanda 1 yıl, 3 yıl, 5 beş yıl,10 yıl aynı rutinler yapılmaya başlandıysa artık beyin diyor ki ben güvendeyim. Sabah kalkıyorum işe/okula gidiyorum geri geliyorum. Bütün yaşam bilinen bir ortamda geçiyor. Belirlenmiş bir rotada gidip geliyor.

Beyin en çok güven arar, beyin güven içinde ise onun için tamamdır. Onun için sorun yoktur. Bir şeyin yanlış olduğunu biliyor olmanız hiçbir şey değiştirmez. Hayatımızda rutin olarak devam eden hiçbir şey yaşantımızı değiştirmeyecektir. Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak eğer, rutinin dışına çıkmamız gerekir. Alışkanlıklarımızın dışına çıkmalı, terk etmeliyiz konfor alanlarımızı, işte o zaman doğru olanı yapmış olacağız. Haydi kendine bir söz ver! Yaşamınla ilgili, neyi kazanacağınla ilgili, ne yapacağınla ilgili, nereye gitmek istediğinle ilgili bu gün bir söz ver kendine.