Hayvan dostu ve aktivist olarak bilinen Mert Güçlü isimli bir sosyal medya kullanıcısı, geçtiğimiz hafta aralıklarla üç video paylaşarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Merkezi’nde hayvan katliamı iddialarını gündeme getirdi. ‘Denizli Bakımevi, Katliam İddiaları’ başlıklı paylaşımlarda Denizli’deki barınma merkezine ait olduğu öne sürülen bir merkezin görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde merkezde toplu halde bulunan köpekler gösterildi, “Bu canlar nerede?” sorusu yöneltildi.

Bir diğer paylaşımda ise sağlıklı bir köpeğin görüntüleri verildi, daha sonra ölü hali gösterilerek ‘öldürüldü’ denildi. Son paylaşımda ise barınma merkezinde kafeslerde tutulan köpeklerin görüntüsüne yer verildi, ‘Gün ışığı görmeyen zindan hayatı’ başlığı ile dikkat çekmeye çalışıldı. Paylaşılan görüntüler Denizli’de hayvan severlerin dikkatinden kaçmadı, tepkiler de art arda geldi.

Minikler ateş savaşçılarının zorlu görevini yerinde öğrendi Minikler ateş savaşçılarının zorlu görevini yerinde öğrendi

Görüntülerin Denizli’deki barınma merkezine ait olup olmadığı ya da güncellikleri resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı. Bazı hayvan severler görüntülerde yer alan mekanın Denizli’deki barınak olduğunu doğruladı. Diğer yandan Çavuşoğlu dün ‘4 Ekim Sokak Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle barınağa ziyaret gerçekleştirmişti. Çavuşoğlu ziyarete ilişkin sosyal medya paylaşımında ise; “Can dostlarımızın bakım ve tedavilerini yapıyor, 'Satın Alma Sahiplen' diyerek yuva buluyoruz. Siz de onlara sıcak birer yuva olabilirsiniz. Çünkü onlar bizim can dostlarımız...” ifadelerini kullanmıştı.

Denizli Hayvan Dostları Derneği Başkanı Bülent Gökçe de gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti. Barınak yönetiminin hayvanlara yönelik tutumu ile ilgili defalarca girişimlerde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını kaydeden Gökçe; “Denizli barınağındaki ölümleri sık sık gündeme getirdik. Fakat sonuç alamıyoruz. Bu nedenle hayvan severler olarak belediye etkinliklerine katılmama kararı aldık” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi