Denizli’nin Ulaşım Sorunları Ve Çardak Havalimanı’nın Geleceği: THY’nin Sorumluluğu

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen açıklamasında; "Denizli, Türkiye’nin en güçlü sanayi ve ihracat merkezlerinden biri olarak büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir. Ancak ne yazık ki, bu potansiyele ulaşmakta zorlanmaktadır. Şehrin ulaşım altyapısı, sanayi ve turizmi besleyecek düzeyde olmamakla birlikte, özellikle hava yolu ulaşımında büyük sorunlar yaşanmaktadır. Bu noktada, en büyük sorumluluk Türk Hava Yolları’na (THY) düşmektedir. THY’nin Denizli’yi ihmal etmesi, şehrin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri haline gelmiştir.

Denizli’nin karayolu bağlantılarındaki eksiklikler bir yana, Çardak Havalimanı’nın yetersiz uçuş seferleri de şehirde büyük bir ulaşım sıkıntısına neden olmaktadır. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu olan THY, Çardak Havalimanı’na düzenlediği sefer sayısını artırmak yerine, şehri adeta görmezden gelmektedir. Denizli gibi bir sanayi devinin hava yolu ulaşımı açısından geri planda kalması kabul edilemez. THY’nin bu konudaki duyarsızlığı, iş insanlarından turistlere kadar herkesin mağduriyetine yol açmaktadır. Üstelik, sanayi yatırımları ve turistik gelişmeler de bu yetersizlik nedeniyle sekteye uğramaktadır.

THY, Çardak Havalimanı’nı daha aktif bir şekilde kullanmaya başlamadığı sürece, Denizli’nin ekonomik büyümesi ciddi şekilde zarar görecektir. İzmir-Denizli otoyolu projesinin tamamlanmasıyla birlikte, yolcular İzmir’i tercih etmeye daha fazla yönelebilir ve Çardak Havalimanı, Zafer ve Balıkesir Havalimanları gibi atıl bir duruma düşebilir. Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi olarak, THY’nin bu durumun önüne geçme sorumluluğu bulunmaktadır. Bu, yalnızca Denizli’ye değil, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır. Âtıl kalan havalimanları, ülkenin kaynaklarının israf edilmesi anlamına gelir ve bu israfın önüne geçmek THY’nin elindedir.

Denizli’de üreticilere tarımsal üretim planlanması anlatıldı Denizli’de üreticilere tarımsal üretim planlanması anlatıldı

THY’nin Denizli’ye daha fazla sefer koyması, sadece bir ticari karar değil, aynı zamanda ulusal bir sorumluluktur. Ek seferlerle birlikte Çardak Havalimanı, hem Denizli’nin sanayi üretimine hız kazandıracak hem de turizmin canlanmasına yardımcı olacak ayrıca şehrimizde sağlık turizmi açısından son teknolojiyle donatılmış özel hastaneler, Pamukkale-Karahayıt bölgesinde açılmış olan Pamukkale Üniversitesi Fizik tedavi rehabilitasyon merkezi, havayolu ulaşımı eksikliği nedeniyle özellikle yabancı sağlık turizmi için gelecek hastalara uçakların yetersiz olması, biniş ve kalkış saatlerinin uygun olmamasından dolayı sağlık turizminde tüm imkanlara sahip olmasına rağmen tercih sebebi olmamaktadır.

THY, bu konuda adım atmadığı sürece, Denizli'nin ulaşım sorunları daha da derinleşecek ve şehrin ekonomik potansiyeli baltalanacaktır. Bu sorunu çözmek ise THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet BOLAT’ın elindedir.

Şimdi harekete geçme zamanıdır. THY, Çardak Havalimanı’na seferlerini artırarak Denizli’yi hak ettiği ulaşıma kavuşturmalı ve şehrin potansiyelini ortaya çıkarmalıdır. Aksi takdirde, bu stratejik nokta heba olacak, Denizli’nin gelişim süreci sekteye uğrayacaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi